Bananbrød med peanutbutter og chokolade

Bananbrød med peanutbutter og chokolade

Man kan aldrig rigtig have for mange opskrifter på bananbrød vel? Det er en af mine yndlingskager, og der er allerede ret mange opskrifter at finde her på bloggen. Jeg har dog i lang tid haft et bananbrød med peanutbutter og chokolade på tegnebrættet. Nu skulle det ske. Jeg havde nemlig et par modne bananer liggende, og så bliver de næsten altid brugt til banan granola, bananbrød eller smidt i fryseren til smoothies.

Bananbrød med peanutbutter og masser af chokolade

Dette bananbrød med peanutbutter er en perfekt kombi af sødt og salt. Jeg har brugt en kombination af hvid og mørk chokolade, da det var det, jeg havde liggende. Men du bruger bare, hvad du har eller bedst kan lide. Bananbrødet er svampet og lækkert og smager lige så godt lunt og friskbagt som efter et par dage på køl. Skal det være ekstra lækkert? Spis en skive smurt med smør eller mere peanutbutter 😉 Næste gang kan jeg anbefale dig at teste bananbrød med nougat eller bananbrød med tahin.

Bananbrød med peanutbutter og chokolade
Bananbrød med peanutbutter og chokolade
Bananbrød med peanutbutter og chokolade
Bananbrød med peanutbutter og chokolade 1

Bananbrød med peanutbutter og chokolade

5 fra 4 stemmer
Antal: 8 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse35 minutter

Ingredienser

  • 3 æg
  • 75 g sukker (jeg brugte kokossukker)
  • 2 bananer (store og modne – eller 3 mindre)
  • 50 g smør (smeltet )
  • 1 dl peanutbutter (gerne crunchy)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 3 dl hvedemel
  • 125 g chokolade (jeg brugte en blanding af hvid og mørk)

Noter

Du kan sagtens opbevare dit bananbrød på køl, hvor det vil holde sig fugtigt og lækkert

Køkkenudstyr

  • Brødform
  • Stavblender

Fremgangsmåde

  • Blend bananer og peanutbutter sammen – en stavblender er fint!
  • Pisk æg og sukker luftigt og vend banan-peanutbutter-mos i sammen med bagepulver, salt og smeltet smør.
  • Vend mel i.
  • Hak chokoladen groft og vend også dette i.
  • Hæld dejen i en lille rugbrødsform foret med bagepapir og bag dit bananbrød ved 175 grader varmluft i cirka 35-40 minutter.
  • Lad det køle lidt af, inden du spiser den.
Del med nogen du holder af
5 from 4 votes (4 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments