Sprøde broccoli-deller med ost og sesamfrø

13. juni 2017

Sprøde broccoli deller med ost og sesamfrøSprøde broccoli-deller med ost og sesamfrø. Jeg har altid været kæmpe fan af deller i alle afskygninger, og der er allerede en del opskrifter på bloggen. Alt fra mine yndlings kyllingedeller, til de vegetariske med spinat, de billige med tun, de asiastiske fiskedeller, dem med lam eller de mellemøstlige oksedeller med kikærter. Jeg tror ikke, at du kan servere en version, jeg ikke kan lide. Jeg lavede blomkålsdeller for et par måneder siden og har siden hen lavet dem en del gange. Både som hverdagsmad og til gæster. Jeg kom også i skole en dag, og så havde hele tre personer fra min studiegruppen lavet dem aftenen før. Det er lidt pudsigt 😀

Anyway alt ovenstående gav mig lyst til at kaste mig ud i andre vegetar-versioner, og i dag kommer så en version med broccoli med inspiration fra blomkålsdellerne. Broccoli-deller. De er vegetariske, sprøde uden på + bløde og saftige indeni, og så er de fyldt med ost, krydret med lidt spidskommen og chili og drysset med sesamfrø. De er ret nemme at lave, super sunde og nærmest lige så gode kolde dagen efter på madpakken, i en rugbrødsmad eller med salat til frokost.

Andre opskrifter med Broccoli: Broccoli-couscous med søde kartofler, feta og tahindressing / Tærte med røget laks og broccoli / Broccolisalat med æbler og rosiner

Sprøde broccoli deller med ost og sesamfrø Sprøde broccoli deller med ost og sesamfrø

Broccoli-deller med ost og sesam (ca 12 stk)

 • 300 g broccoli
 • 1/2 stort løg
 • 1 stor håndfuld groftrevet parmesan (eller lignende ost)
 • 2 æg
 • 1/2-1 dl mælk
 • 2-3 store spsk hvedemel
 • 1 lille tsk stødt spidskommen
 • et drys chiliflager
 • salt 
 • 1 spsk smør + 1 spsk olie til stegning
 • sesamfrø

 

Så nemt er det: Start med at rive broccoli og løg groft på et rivejern eller blend det til fint smuldr i en minihakker/food processor. Kom det i en skål sammen med resterne af ingredienserne på nær smør, olie og sesamfrø. Tilsæt en spsk mel mere, hvis du synes, at farsen er for tynd (det afhænger nemlig lidt af størrelsen på dine æg). Rør farsen godt sammen og lad det stå i 10 minutters tid.

Smelt smør og olie på en stor middel-høj varm pande. Form farsen til deller med en ske og steg dem et par minutter på hver side, til de er sprøde og gyldne – husk at drysse dem med sesamfrø. Skru ned til lav varme og giv dem et par minutter mere på hver side, så de bliver gennemstegte.

Note: Nogle har skrevet, at deres dej blev lidt tynd. Derfor har jeg ændret lidt i opskriften, så du selv kan prøve dig frem med mængden af mælk og mel. Det skal blive en tynd fars/tyk havregrød-konsistens. 

 • Reply
  Wanda
  16. juni 2017 at 7:25

  Smagte ret godt, men var alt for fugtige. Måtte komme mere mel i og til sidst måtte jeg lave klatkager ud af dem. Smagen var fantastisk.

  • Reply
   Anna Bartels
   16. juni 2017 at 9:57

   Hej Wanda. Jeg er glad for, at du kunne lide smagen.
   Det undrer mig dog lidt med konsistensen, for jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke, og mine blev helt fine og præcis som på billedet. De bliver ikke totalt runde som frikadeller, men mere en kombination mellem frikadelle og klatkage-form (som på billedet).
   Kan du have brugt for meget væske?
   Ellers kan man altid selv tilsætte en spsk mel mere, hvis man synes, at farsen er lidt for tynd 🙂

   • Reply
    Wanda
    16. juni 2017 at 15:27

    🙂 Tjaaa jeg har da ikke mistet mopdet og prøver igen en dag 🙂

    • Reply
     Anna Bartels
     16. juni 2017 at 15:31

     Det er dejligt at høre! Håber det fungerer denne gang 😉

 • Reply
  Lotta
  10. august 2017 at 6:57

  Så godt! Dem vil jeg lave mange gange fremover.

  • Reply
   Anna Bartels
   10. august 2017 at 13:46

   Ih hvor dejligt Lotta! Jeg er også kæmpe fan 😉

 • Reply
  Gyðja
  1. september 2017 at 18:25

  Hvis man følger opskriften slavisk, er den nærmest flydende! Jeg fik et helt ok resultat med at skippe mælken og bruge 3 toppede spskeer mel!

  • Reply
   Anna Bartels
   1. september 2017 at 18:43

   Det lyder virkelig underligt! Jeg skriver det i noten ovenover, at man skal prøve sig frem med mælk.
   Men jeg brugte denne opskrift ned til mindste detalje, og det har fungeret fint.
   Der er også en anden her, der skriver, at det er en lidt flydende dej + en der skriver, at de var fine.
   Men jeg skriver det som en note – tak for din besked!
   Dejligt at de blev gode alligevel 😀

 • Reply
  Kathrine
  23. oktober 2017 at 17:38

  Super gode! Og god måde at få grøntsager ned på – især hos mændene i mit liv 😉
  Kan man ikke fryse dem ned? Har du nogen erfaring med det?

  • Reply
   Anna Bartels
   23. oktober 2017 at 21:04

   Dejligt Kathrine! Og ja det vil jeg sagtens mene, at du kan 🙂
   Tak for din kommentar,
   Kh Anna

 • Reply
  Kristina
  22. januar 2018 at 9:29

  Jeg har lavet dine blomkåls og broccolifrikadeller mange gange og de er et kæmpe hit😊Ift hvor “våd” farsen bliver, er min erfaring, der er stor forskel på hvilken str æg jeg bruger. Derudover bruger jeg altid dobbelt så meget havregryn som mel… I denne opskrift kristinaaltså 1 spsk mel/2 spsk havregryn. Når det hele har trukket ca 20 min har jeg endnu ikke oplevet, farsen ikke har en god konsistens. Måske det også kan hjælpe andre😊Tak for mange lækre opskrifter og skønne billeder.

  • Reply
   Anna Bartels
   22. januar 2018 at 10:32

   Sikke et fedt tip Kristina! Tak for det. Det vil andre helt sikkert kunne bruge 🙂
   Og hvor er det bare dejligt at høre – de er virkelig også blevet lavet mange gange her.
   Tak for din søde kommentar ♡

 • Reply
  mona
  2. juni 2019 at 20:00

  Jeg lavede dine broccoli deller for første gang i dag. Supplerede farsen med champion og hasselnøddekerne og passede på med mængden af mælk efter at have læst kommentarerne her. De blev vildt lækre. Dejlig opskrift også selvom jeg supplerede, for jeg havde ikke fundet på af mig selv at lave broccoli deller og så ser de også delekate ud. mange hilsner mona

  • Reply
   Anna Bartels
   2. juni 2019 at 23:22

   Dejligt at høre Mona! Champignon og hasselnødder lyder super godt 🙂

Svar