Indisk butter chicken

19. juni 2015

 photo IMG_5142_zpsfth5aggu.jpgHvis jeg skulle vælge et yndlingskøkken, ej okay ét vil muligvis være umuligt, men hvis jeg skulle sige én af mine favoritter, så er det helt klart indisk. Jeg er vild med indisk mad, især fordi retterne er fyldt med smag, cremethed og lækre ingredienser. En af mine favoritterne inden for det indiske køkken er butter chicken, og jeg må sige, at jeg både har smagt de rigtig gode og mindre gode varianter.

Derfor tænkte jeg, at det nu måtte være tid til selv at prøve, og hermed gik en sød veninde og jeg i krig i køkkenet. Det var virkelig en god beslutning, for mums hvor det var lækkert. Det karakteristiske ved butter chicken er den milde, aromatiske sauce med masser af krydderier og det helt møre kyllingekød, herfra “butter chicken” – retten er altså ikke fyldt med smør (min version er ihvertfald ikke), men den smager simpelthen så lækkert og cremet. Server gerne med ris, naan-brød, friske koriander og lime.

Hvis du er på udkig efter andre indiske opskrifter, kan jeg også anbefale indisk dahl med skyr og koriander, chicken tikka masala og kylling i cremet kokos-cashew-sauce.

OBS: Dette er ikke en butter chicken fyldt med smør, fløde og olie, og den vil derfor ikke smage som den, du får hos den indiske nede på hjørnet. Det er til gengæld en mere fedtfattig version, der dog stadig smager lækkert og cremet. Hvis du vil have endnu mere luksus – så tilføj gerne lidt ekstra smør, fløde og krydderier. Og sørg endelig for at bruge nogle krydderier, der smager af noget.

Indisk butter chicken photo IMG_5143_zpsutoeeic5.jpgIndisk butter chicken photo IMG_5144_zpsnmkftje1.jpg

Indisk butter chicken (4 personer)

 • Marinade: 500 g kyllingebryster
 • saft fra 1/4 citron
 • 1 lille tsk salt
 • 1 stor tsk garam masala
 • 1/2 dl yoghurt naturel (jeg brugte A38)
 • Sauce: 2 løg
 • 2 spsk olivenolie
 • 1 fed hvidløg
 • 2 spsk garam masala
 • 2 tsk mild paprika (1 tsk hvis stærk)
 • 1/2 tsk chiliflager
 • 1 tsk stødt kanel
 • 1 dåse hakkede tomater
 • 3 dl vand
 • 1 dl piskefløde
 • 2 spsk smør
 • servering: ris

 

Så nemt er det: Start med at lave marinaden. Skær kylling i mundrette tern og bland dem med de andre ingredienser (citron, salt, yoghurt og garam masala) i en plastikpose, massér det godt sammen. Lad det marinere, gerne natten over på køl, eller på køkkenbordet, imens du laver saucen.

Hak løgene, varm en gryde op med olivenolien og kom løgene heri. Steg løgene i 15 minutter ved middel-lav varme, til de er bløde (her skal du være tålmodig, det giver en super god smag). Tilsæt finthakket hvidløg og skru lidt op for varmen. Tilsæt garam masala, paprika, chiliflager, kanel og lidt salt og “rist” det lidt sammen. Kom også hakkede tomater og vand i og lad det simre i et par minutter. Tilsæt så fløden og blend det forsigtigt med en stavblender.

Kom gryden tilbage på varmen, lad det simre og kom så den marinerede kylling (og tilhørende saft) i. Læg låg på gryden og lad det hele simre ved middel-lav varme, til kyllingen er tilberedt. Det tager cirka 15 minutter, men du kan sagtens lade det stå i længere tid. Kom til sidst smør i og smag til med salt, peber, citronsaft og evt. 1 tsk sukker. Server med ris.

 • Reply
  Josefine
  19. juni 2015 at 14:39

  Helt enig! Det indiske køkken er så lækkert – og det her ser bare guf ud!
  Må jeg spørge, hvordan du har fået bjælken med links til andre blogs øverst på siden? For synes, den er helt genial 🙂

  • Reply
   Anna
   20. juni 2015 at 17:40

   Tak Josefine – ja indisk er bare så lækkert 😉
   Ja selvfølgelig må du det! Men det er ikke mig, der har lavet den. Jeg er en del af blogger-fællesskabet BloggersDelight, som holder styr på noget af det i toppen (fx bjælkerne og reklamerne), og det er derfor dem, der har lavet den 🙂

 • Reply
  Sophie Ella
  24. juni 2015 at 9:31

  Jeg ELSKER også indisk, selvom det nogen gange også kan være lidt syndigt godt 😉 Nu hvor du er mad-aficionado, har du så en yndligs indisk restaurant i København? SYnes egentlig at der er langt mellem de rigtig gode. Jeg har dig en klar favorit rundt om hjørnet fra mig i København, hvor jeg altid ender med at bestille indisk takeaway fra – Punjab http://www.punjabrestaurant.dk – den må du altså prøve, hvis du kommer på de egne:-)

  Sophie

  • Reply
   Anna
   24. juni 2015 at 14:50

   Hej Sophie.
   Du har helt ret med hensyn til, at der er lang mellem de rigtig gode steder. Jeg har fået prøvet flere steder i København og Roskilde, og der er heldigvis én i Roskilde, tæt på hvor jeg bor, og den er rimelig god (især deres butter chicken). Jeg må helt klart prøve den Punjab! Jeg kan også anbefale Rasoi i Ørestaden – den gang jeg var der, var det ihvertfald lækkert 😉
   Kh Anna

 • Reply
  Ea
  16. juli 2016 at 13:27

  Hej Anna. Glæder mig til at afprøve din opskrift her i vores netop påbegyndte sommerferie- som sjovt nok er i vores kolonihave i Hedehusene tæt ved Roskilde.. Så jeg har faktisk et spørgsmål: den gode indiske restaurant i Roskilde, kan du røbe hvad den hedder? Der skal jeg lokke familien hen! Kh Ea

  • Reply
   Anna Bartels
   16. juli 2016 at 13:36

   Hej Ea, det kan du tro, at jeg kan 😉
   Den hedder Shanti og ligger for enden af Algade, nede ved Hestetorvet – de kan være ret dårlige til at være færdige til tiden, men deres butter chicken smager helt enormt godt!
   Jeg håber, at I får en dejlig sommerhusferie, og at I kan lide denne opskrift også, hvis I skulle kaste jer ud i den 🙂
   Kh Anna

 • Reply
  Katrine Jessen
  15. august 2016 at 11:07

  Fantastisk.
  Jeg har, lige siden jeg prøvede butter chicken fra http://www.kashmir-restaurant.dk/ ledt efter en opskrift, jeg tør kaste mig ud i. Jeg er virkelig blevet vild med det indiske køkken, og din opskrift skal jeg prøve i aften. Tak 😀

  • Reply
   Anna Bartels
   15. august 2016 at 11:25

   Ih hvor spændende Katrine! Jeg håber, at denne butter chicken lever op til forventningerne så – skriv endelig hvad du synes 😉

 • Reply
  Heidi
  26. september 2016 at 19:07

  Jeg synes ikke den er cremet og smagen
  er heller ikke ligesom den vi køber i det indiske køkken – men smag er jo forskellig 🙂

  • Reply
   Anna Bartels
   26. september 2016 at 22:51

   Hej Heidi.
   Du har ret i, at den er anderledes end den, du køber hos indiske restauranter. Men jeg ved også, at de bruger enormt meget olie, smør og fløde, og det havde jeg ikke lyst til. Det var vigtigt for mig, at kyllingen var mør (butter chicken), og at de indiske smage var der, og det synes jeg bestemt, at de var 🙂
   Har du blendet sovsen ordentligt? Det gør den nemlig cremet. Og ellers kan man jo altid tilsætte mere fløde/smør 😉

 • Reply
  Jane Klausen
  3. december 2016 at 9:28

  En rigtig god smag men temmelig stærkt, har lavet en stor portion, er der nogle ideer til at mildne smagen med.
  MVH Jane

  • Reply
   Anna Bartels
   3. december 2016 at 9:36

   Dejligt at høre at du kunne lide smagen Jane! Jeg undrer mig lidt over, at din er blevet stærk. Min blev krydret men ikke i nærheden af meget stærkt… har du fulgt opskriften fuldstændig? Har du brugt stærk paprika? Er bare interesseret i at høre, hvad der gjorde forskellen 😉
   For at mildne retten kan du fx koge en dåse kokosmælk med eller serverer yoghurt til, så man kan komme en klat på toppen. Det plejer at virke.
   Lad mig endelig høre, hvad du finder ud af?
   Kh Anna

 • Reply
  Janni
  9. februar 2017 at 18:56

  Min blev helt perfekt cremet og krydret og mine børn elsker det! Tak for god opskrift 😍👍

  • Reply
   Anna Bartels
   9. februar 2017 at 21:22

   Hvor er det dejligt at høre Janni!
   Selv tak for sød kommentar <3

 • Reply
  Julie
  11. juni 2017 at 18:58

  Har lige lavet denne butterchicken til min kæreste, og man kan vidst godt kalde os garvede butterchicken-spiser 😂

  Denne her opskrift må jeg indrømme er virkelig kedelig, og levede slet ikke op til vores forventninger, det er bestemt ikke en jeg vil lave igen. (Opskriften er fulgt til punkt og prikke)

  • Reply
   Anna Bartels
   11. juni 2017 at 22:46

   Hej Julie.
   Det er jeg da virkelig ked af at høre! Var den virkelig kedelig ligefrem? Sådan smagsmæssigt eller?
   Jeg har fået en masse gode tilbagemeldinger på denne ret, så det overrasker mig lidt, at du siger det…
   Det er vigtigt at sige, at denne opskrift ikke er som den, du får på en indisk restaurant fyldt med masser af olie, fløde og smør. Det er en mere fedtfattig version (som jeg også har skrevet længere oppe). Det er også vigtigt at bruge krydderier, der smager af en masse – der kan være ret meget forskel på dem nemlig.
   Jeg er selv ret glad for opskriften, da kyllingen er mør, og det smager tilpas af krydderier og en let cremet sauce. Man kan selvfølgelig altid tilsætte flere krydderier og smør for endnu mere smag og luksus. Det har jeg tilføjet i en note nu 🙂

 • Reply
  Lene Mortensen
  14. januar 2019 at 18:02

  Det er den lækreste butterchicken, jeg nogensinde har lavet! Vi fik den med basmatiris og naanbrød og var enige om at vi havde fundet den ultimative opskrift! Vi brugte dog et bundt forårsløg, det var ikke en ringe erstatning 😉

  • Reply
   Anna Bartels
   14. januar 2019 at 21:07

   Det gør mig bare så glad at høre Lene!
   Det lyder bare så lækkert. Tak fordi du skriver tilbage ♡

Svar

Instagram