Tærte med søde kartofler, spinat og feta

Tærte med søde kartofler og fetaTærte med søde kartofler, feta og spinat. Tærte er og bliver altså en af mine favoritter. Mest fordi at de kan laves i så mange forskellige variationer, det er nemt, du kan bruge de ting, du har i køleskabet, og så smager det bare virkelig godt. Ofte er tærtebunde fyldt med smør, og det er jeg ikke særlig vild med. Derfor har jeg lavet en mere fedtfattig version af dejen med fuldkornsmel, skyr og kun 2 spsk smør eller olie – og det smager altså (efter min mening) lige så godt.

Fuldkornstærten er fyldt med tern af søde kartofler, frisk og dampet spinat og små tern af feta. Kombinationen af den sprøde tærtebund sammen med de søde kartofler, det saftige fra spinaten og det salte fra fetaen er så lækkert. Jeg har også tilføjet revet citronskal, hvilket lige giver prikken over i’et. Denne tærte med søde kartofler er perfekt både som madpakke eller til aftensmad med en sprød salat som tilbehør. Hvis du er interesseret i andre tærter, kan jeg anbefale en spinattærte med porrer og feta, denne tærte med spinat, porrer, skinke og feta eller måske laksetærte med spinat, asparges og hytteost.

Find endnu flere opskrifter på tærte lige her.

Tærte med søde kartofler og fetaTærte med søde kartofler og feta

Tærte med søde kartofler, spinat og feta (til 4 personer med tilbehør)

 • Dej: 100 g grahamsmel (eller andet fuldkornsmel)
 • 50 g havregryn
 • 1 lille håndfuld hvedemel
 • 3 store spsk blødt smør (eller 3 spsk olie)
 • 1 stor spsk creme fraiche
 • Fyld: 300 g skrællede, søde kartofler
 • 2 store håndfulde frisk spinat
 • 3 store æg
 • 1,5 dl creme fraiche 
 • 1 dl mælk
 • skal fra 1 øko citron
 • 100 g feta
 • salt, peber og olivenolie

 

Så nemt er det: Ælt alle ingredienser til dejen godt sammen – hvis dejen er for tør, tilsæt en smule vand. Smør en tærteform og tryk dejen ud i formen med fingrene. Jeg bruger en silikone tærteform a la denne, da det er nemt at få tærten ud. Dejen er lidt sværere at arbejde med i forhold til en normal smørdej. Sørg for at den kommer godt op ad kanterne, og at der ikke er hul i bunden – det kræver lidt fingerkræfter. Bag bunden i 10 minutter ved 180 grader.

Lav imens fyldet: skær de skrællede kartofler i små tern og steg dem på en pande ved middel-høj varme i 1-2 spsk olie i 10 minutters tid. Skyl spinat og damp det i en gryde med låg, til det er faldet sammen. Tryk derefter overskydende væde ud af spinaten. Skær feta i tern.

Pisk æg, mælk, creme fraiche, citronskal og godt med salt og peber sammen i en skål. Kom kartoffeltern på tærtebunden, fordel spinat ovenpå, derefter fetatern og til sidst æggemassen ud over. Bag tærten i cirka 35 minutter ved 180 grader.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments