Tærte med søde kartofler, spinat og feta

9. april 2015

Tærte med søde kartofler og fetaTærte med søde kartofler, feta og spinat. Tærte er og bliver altså en af mine favoritter. Mest fordi at de kan laves i så mange forskellige variationer, det er nemt, du kan bruge de ting, du har i køleskabet, og så smager det bare virkelig godt. Ofte er tærtebunde fyldt med smør, og det er jeg ikke særlig vild med. Derfor har jeg lavet en mere fedtfattig version af dejen med fuldkornsmel, skyr og kun 2 spsk smør eller olie – og det smager altså (efter min mening) lige så godt.

Fuldkornstærten er fyldt med tern af søde kartofler, frisk og dampet spinat og små tern af feta. Kombinationen af den sprøde tærtebund sammen med de søde kartofler, det saftige fra spinaten og det salte fra fetaen er så lækkert. Jeg har også tilføjet revet citronskal, hvilket lige giver prikken over i’et. Denne tærte med søde kartofler er perfekt både som madpakke eller til aftensmad med en sprød salat som tilbehør. Hvis du er interesseret i andre tærter, kan jeg anbefale en spinattærte med porrer og feta, denne tærte med spinat, porrer, skinke og feta eller måske laksetærte med spinat, asparges og hytteost.

Find endnu flere opskrifter på tærte lige her.

Tærte med søde kartofler og fetaTærte med søde kartofler og feta

Tærte med søde kartofler, spinat og feta (til 4 personer med tilbehør)

 • Dej: 100 g grahamsmel (eller andet fuldkornsmel)
 • 50 g havregryn
 • 1 lille håndfuld hvedemel
 • 3 store spsk blødt smør (eller 3 spsk olie)
 • 1 stor spsk creme fraiche
 • Fyld: 300 g skrællede, søde kartofler
 • 2 store håndfulde frisk spinat
 • 3 store æg
 • 1,5 dl creme fraiche 
 • 1 dl mælk
 • skal fra 1 øko citron
 • 100 g feta
 • salt, peber og olivenolie

 

Så nemt er det: Ælt alle ingredienser til dejen godt sammen – hvis dejen er for tør, tilsæt en smule vand. Smør en tærteform og tryk dejen ud i formen med fingrene. Jeg bruger en silikone tærteform a la denne, da det er nemt at få tærten ud. Dejen er lidt sværere at arbejde med i forhold til en normal smørdej. Sørg for at den kommer godt op ad kanterne, og at der ikke er hul i bunden – det kræver lidt fingerkræfter. Bag bunden i 10 minutter ved 180 grader.

Lav imens fyldet: skær de skrællede kartofler i små tern og steg dem på en pande ved middel-høj varme i 1-2 spsk olie i 10 minutters tid. Skyl spinat og damp det i en gryde med låg, til det er faldet sammen. Tryk derefter overskydende væde ud af spinaten. Skær feta i tern.

Pisk æg, mælk, creme fraiche, citronskal og godt med salt og peber sammen i en skål. Kom kartoffeltern på tærtebunden, fordel spinat ovenpå, derefter fetatern og til sidst æggemassen ud over. Bag tærten i cirka 35 minutter ved 180 grader.

 • Reply
  Anne
  10. april 2015 at 19:48

  Lavede den i aften. Kæmpe hit!! Selv ungerne spiste af den!
  Anne

  • Reply
   Anna
   12. april 2015 at 18:37

   Det er jeg glad for at høre Anne! 😀

 • Reply
  Lasse
  23. juli 2015 at 10:23

  Wow det ser lækkert ud!
  Hvis du vil have din opskrift på min hjemmeside http://www.soedekartofler.dk så kontakt mig over siden 🙂

 • Reply
  Bendts
  24. marts 2016 at 4:32

  jeg skal prove i dag

 • Reply
  Julie
  9. august 2018 at 11:30

  Sidder og skal lave denne tærte en af de næste dage, hvilken slags salat vil du anbefale som tilbehør?

 • Reply
  Mette
  2. januar 2019 at 17:45

  Tak for nogle sindssygt gode opskrifter 🙂 Er det alm. ovn eller varmluft du henviser til?
  Vh. Mette

  • Reply
   Anna Bartels
   2. januar 2019 at 19:15

   Hvor er du sød, tak Mette!
   Jeg bruger faktisk næsten altid varmluft – også her 🙂
   Kh Anna

 • Reply
  Signe Jensen
  4. marts 2019 at 12:34

  Hvor stor er tærteformen du bruger? 🙂

  • Reply
   Anna Bartels
   4. marts 2019 at 12:47

   Hej Signe.
   Den er cirka 20-22 cm i diameter 🙂

 • Reply
  Signe Jensen
  4. marts 2019 at 13:11

  Tak for hurtigt svar 🙂

Svar