Det er nu for alvor blevet efterår, men jeg prøver at holde lidt fast i sommeren med denne sommerlige salat. Jeg havde fødselsdag i sidste uge, og i weekenden blev der holdt familiefødselsdag. Familien blev inviteret på lækker frokostbuffet, hvor bl.a. denne tomatsalat med nektariner var med. Denne salat er med friske cherrytomater, semo-modne nektariner, sommerpesto, blød feta og basilikum. Det er sommer, det er sol og det er lækkert!
Opskrift på tomatsalat med nektariner og feta
Server fx salaten til grillmad – alt fra kød til kylling og fisk. Eller måske bare med et lækkert brød og noget hummus til. Det kan man ikke gå galt i byen med! Tomatsalaten kan laves på ingen ting og er en perfekt kombi af alt, der smager godt. Den er klart bedst samme dag, men den kan til nøds også spises dagen efter.
Er du vild med denne tomatsalat, så bør du også prøve min spinatsalat med nektariner og grilleost eller bulgursalat med kirsebær og karamelliserede løg.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Tomatsalat med nektariner
Ingredienser
- 750 g cherrytomater
- 2 nektariner (store)
- 4 spsk pesto
- 2 spsk. olivenolie
- citronsaft
- 100 g feta (fra blok)
- 1 håndfuld frisk basilikum
Fremgangsmåde
- Skyl tomater og ferskner. Skær tomaterne i halve og nektarinerne i tynde både.
- Skær feta i store, lidt grove tern.
- Fordel tomater og nektariner i et serveringsfad eller -skål og drys feta ovenpå.
- Rør pesto med olivenolie og en skvis citronsaft og dryp det over salaten. Drys med basilikumsblade.