Spinatsalat med grillost, nektariner og karamelliserede rødløg

Spinatsalat med grillost, nektariner og karamelliserede rødløg

Det her er en super simpel og skøn sommersalat med masser af farve, saftighed og smag. En spinatsalat med grillost, nektariner og karamelliserede løg. Den er perfekt til grillsæsonen, men jeg kunne nu godt spise den hele året rundt. Imens du læser dette, sidder jeg formentlig nede på Kreta og bader, læser og spiser masser af lækker græsk mad i solen.

Spinatsalat med grillost og nektariner

I mellemtiden vil jeg lige dele opskriften på denne spinatsalat med grillost, som jeg serverede til min studenterfest sammen med blandt andet grillede bøffer, nye kartofler med citron, olivenolie og dild og 2 andre salater, der minder om denne melonsalat med avocado, ærter og cashewnødder + tomatsalat med nektariner, feta og pesto (her var nektariner udskiftet med vandmelon). Kombinationen af sprøde spinatblade sammen med solmodne, saftige nektariner, saltet og grillet grillost og de søde, bløde karamelliserede rødløg – det er altså bare guf!

Du kan både spise salaten i sig selv, fx til frokost, eller du kan servere den sammen med et stykke (grillet) kød, kylling eller fisk. Hvis det hele så indtages på terrassen på en sommeraften, bliver det bare endnu bedre.

Spinatsalat med grillost, nektariner og karamelliserede rødløg
Spinatsalat med grillost, nektariner og karamelliserede rødløg

Spinatsalat med grillost, nektariner og karamelliserede rødløg

En frisk, simpel og lækker spinatsalat med salt grill, saftige nektariner og søde, karamelliserede rødløg. Tilbehør til 2-3 personer.
5 fra 1 stemme
Antal: 3 personer
Forberedelse25 min

Ingredienser

  • 75 g frisk spinat
  • 2 nektariner (solmodne )
  • 3 rødløg
  • 175 g grillost (alternativt feta eller halloumi)
  • salt og sukker
  • citronsaft
  • olivenolie
  • akaciehonning

Køkkenudstyr

  • Pande

Fremgangsmåde

  • Skræl rødløg, halver dem på langs og skær dem i små både.
  • Kom lidt olie på en pande og varm op til middelvarme.
  • Hæld løgene på, steg et par minutter og tilsæt så lidt salt og 1 tsk sukker.
  • Steg dem i cirka 10-15 minutter, til de er bløde og næsten karamelliserede.
  • Skær grillost i mindre stykker. Varm en tør grillpande eller grill op til høj varme og grill skiverne et par minutter på hver side, til de får fine, brune grillstriber.
  • Skyl spinaten og skær nektarinerne i små både. Det gøres nemmest ved at skære indtil stenen hele vejen rundt om og derefter “dreje” de halvdele fra hinanden.
  • Rør 2 spsk olivenolie sammen med citronsaft og lidt honning (smag til), anret salaten og dryp dressingen over.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments