Surdejsboller med mørk chokolade

Surdejsboller med mørk chokolade

Surdejsboller med mørk chokolade og ølandshvedemel. Jeg har i virkelig lang tid – som i VIRKELIG lang tid haft lyst til at kaste mig ud i chokoladeboller. Og ikke bløde chokoladeboller, som dog også er gode. Nej jeg havde en tanke om, at de helst skulle være med surdej, med fuldkorn og med mørk chokolade. Masser af mørk chokolade! Vigtigt punktum. Og efter at have været forbi Shabaz her i København for endnu engang at købe en af deres gode chokoladeboller, blev jeg mindet om, at nu måtte det være min tur til at efterligne.

Surdejsboller med mørk chokolade

Her får du derfor mit bud på surdejsboller med mørk chokolade. De er sprøde udenpå og luftige indeni, lavet med lidt ølandshvede, så de bliver mere grove og fyldt med masser af mørk chokolade. Jeg vil gerne undskylde på forhånd, for det her er virkelig et af de der mundvandsfremdrivende indlæg, hvor man pludseligt ikke kan tænke på andet resten af dagen. Men det er også meningen. Det eneste, der hjælper, er at smutte i køkkenet og gå i gang (og vente natten over, da de skal koldhæve. Sorry). Ps. de skal spises med rigeligt tandsmør – alt andet er nærmest ulovligt.

Surdejsboller med mørk chokolade
Surdejsboller med mørk chokolade
Surdejsboller med mørk chokolade

Surdejsboller med ølandshvede og mørk chokolade

5 fra 1 stemme
Antal: 8 stk
Forberedelse1 t 20 min
Koldhævning10 t

Ingredienser

  • 3,5 dl koldt vand
  • 4 g gær (brug ikke, hvis din surdej er meget aktiv)
  • 1,25 dl surdej (aktiv)
  • 2 dl ølandshvede
  • 5,5 dl hvedemel
  • 10 g salt
  • 150 g mørk chokolade

Noter

Vil du lave bollerne uden surdej, kan du i stedet bruge 12 g gær og måske en smule mere vand. Det skal du afveje, når du mærker konsistensen på din dej. 

Fremgangsmåde

Aftenen før

  • Rør mel og vand sammen. Lad det stå i en times tid til autolyse.
  • Rør nu aktiv surdej, salt og evt. gær (rørt ud i en spsk surdej) i.
  • Ælt det hele godt i gennem i 12-15 minutter (gerne på en røremaskine), så du får en lækker og smidig dej.
  • Stil dejen i køleskabet natten over med et fugtigt klæde over.

Næste morgen

  • Tag dejen ud af køleskabet og hæld det ud på et meldrysset bord.
  • Hak chokoladen groft, kom det oven på dejen og fold så dejen ind over chokoladen, så det fordeler sig.
  • Skær dejen ud til boller og kom dem på en bageplade med bagepapir.
  • Lad dem efterhæve i 1 times tid.
  • Tænd ovnen på 250 grader over-undervarme.
  • Sæt dem ind, når ovnen er varm, skru ned på 220 grader og bag dem i 20 minutters tid.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments