Sunde rugbrødsromkugler

Sunde rugbrødsromkugler

Jeg har tidligere lavet både den klassiske og alt for lækre luksus version af hjemmelavede romkugler. Jeg har også kastet mig ud i en sund version af romkugler med sorte bønner. Denne gang er vi stadig i den sundere ende, men hovedrollen går til en rest rugbrød. Du ved – den der tørre, kedelige rest man aldrig får spist. Nu får den nyt liv, og det er bestemt ikke dårligt.

Sund snack: Rugbrødsromkugler

Udover rugbrød er rugbrødsromkuglerne som traditionelt lavet med (hjemmelavet) hindbærmarmelade, kakao og romessens, og så har jeg tilføjet dadler, kokosolie og havregryn. De er ikke meget søde, men de smager af romkugler og er perfekte som en sundere snack, til madpakken, eftermiddagssulten eller til hverdagsaftenhygge. Jeg lavede dem til min ellers lidt skeptiske familie (helt fra morfar til lillesøster), og de var ret vilde med dem på trods af den sundere version.

Sunde rugbrødsromkugler
Sunde rugbrødsromkugler

Stop madspild: Opskrift med rugbrødsrester

Har du også ofte en rest rugbrød liggende, du ikke har fået brugt? Når det sker herhjemme, vælger jeg 3 af følgende prioriterede valgmuligheder: rister det, laver det til øllebrød og nu også rugbrødsromkugler. Det er faktisk ret genialt og ret lækkert og ret anbefalelsesværdigt som en sundere snack.

Sunde rugbrødsromkugler
Sunde rugbrødsromkugler

Rugbrødsromkugler

Nemme, lækre og sunde rugbrødsromkugler lavet med en tør rest rugbrød.
4 fra 4 stemmer
Antal: 25 stk
Forberedelse20 minutter
Køletid1 time

Ingredienser

  • 200 g rugbrød
  • 150 g juicy dadler (uden sten)
  • 175 g hindbær (frosne )
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk kokosolie (smeltet )
  • 4 spsk god kakao
  • 2 spsk romessens (måske 3)
  • ½ tsk fint salt
  • 1 dl havregryn
  • kokosmel
  • frysetørrede bær (kan undlades)

Køkkenudstyr

  • Blender
  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Lav hindbærkompot ved at koge bær op med honning og et par spsk vand.
  • Lad det boble op og tag det så af varmen for at afkøle en smule.
  • Hæld den lune bærkompot over rugbrødet og mos det sammen.
  • Kom det i en foodprocessor eller blender med dadler uden sten, kokosolie, kakao, romessens, salt og havregryn og blend godt.
  • Smag til med romessens og kakao.
  • Kom romkuglemassen på køl i en times tid.
  • Rul massen til små rugbrødsromkugler og tril dem i eksempelvis kokosmel og frysetørrede bær.
  • Opbevar dem i en lufttæt beholder på køl.
Del med nogen du holder af
4 from 4 votes (4 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments