Annonce

Sund spinattærte med porrer og feta

Sund spinattærte med porrer og feta

Tærte er nok en af mine yndlings retter, jeg kan få til frokost. Tit er tærtedej fyldt med smør, hvilket jeg ikke er helt fan af, og derfor har jeg lavet denne sundere version helt uden smør, men til gengæld med skyr og en smule olie. En sund spinattærte med porrer og feta.

Opskrift på sund spinattærte

Det gode ved tærter er, at de kan varieres alt efter, hvad du har i køleskabet, om det så er fisk, kylling, grøntsager eller ost, så kan næsten alt puttes i en frokosttærte. Denne tærte er en vegetarisk version med porrer, frisk spinat og feta, og den er helt perfekt til madpakken eller til aftensmad med en salat som tilbehør. Er du vild med tærte, så bør du også tjekke min andre tærteopskrifter ud.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Spinattærte med porrer og feta
Spinattærte med porrer og feta
spinattærte

Spinattærte med porrer og feta

En sund og lækker spinattærte med porrer og feta med en grov, sundere og sprød tærtedej.
4.67 fra 3 stemmer
Antal: 1 stk
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt1 time

Ingredienser

  • 1 stk tærtedej
  • 2 porrer
  • 3 håndfulde frisk spinet (skyllet)
  • 100 g feta (fra blok)
  • 4 æg
  • dl creme fraiche
  • ½ dl mælk
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Følg fremgangsmåde og opskrift på tærtebunden via linket, indtil den er forbagt.
  • Lav fyldet imens tærtebunden er i ovnen: Skyl porrerne godt og skær dem i skiver, skyl dem evt. igen for at fjerne al jord.
  • Damp porrerne i 5-10 minutter under låg i en gryde ved svag varme med en smule vand, til de er møre. Pres overskydende vand fra i en si.
  • Damp også spinaten under låg i en gryde med en smule vand, til det er faldet sammen og pres også overskydende vand fra i en si.
  • Pisk æg, creme fraiche/skyr, mælk, salt og peber sammen i en skål. Skær feta i tern.
  • Kom dampet porrer og spinat på den forbagte tærtebund, fordel fetatern ovenpå og hæld æggemassen udover.
  • Drys med salt og peber og bag tærten i ved 200 grader i 25-30 minutter.
Spinattærte med porrer og feta
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments