Her får du opskriften som er et sundt alternativt til chokoladekage. En kage med dadler, kokos og kakao, som jeg blev positivt overrasket over. Der er hverken sukker, smør eller mel i kagen, og den smager stadig super godt.
Opskrift på sundere kage med dadler
Denne kage med dadler har en dejlig fugtig konsistens, en super lækker og intens smag – og er (efter min mening) endnu bedre efter en dag i køleskabet. Kagen er drysset med lidt flormelis for udseendes skyld, men det behøves overhovedet ikke. Jeg har også pyntet med friske blåbær, flager af hvid chokolade og fine flag, som min søde veninde har foræret mig.
Er du vild med denne kage, så bør du også prøve min sundere bounty kage eller romkugler med sorte bønner.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Kage med dadler, kokos og kakao
Ingredienser
- 20 dadler (juicy/bløde)
- 1 banan (moden )
- 3 æg
- 3 spsk kokosolie (smeltet)
- 1 dl stærk kaffe
- 1 vaniljestang
- 40 g kakaopulver
- 1 tsk bagepulver
- 65 g mandelmel (eller fintblendede mandler)
- 1 nip salt
- 2 spsk kokosmel
Fremgangsmåde
- Fjern sten fra dadlerne og blend dem til puré i en lille blender/foodprocessor. Blend bananen i også.
- Hæld blandingen over i en skål og pisk det sammen med æg, kokosolie og kaffe.
- Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og kom det ned i skålen sammen med kakao, mandelmel, kokosmel, bagepulver og et nip salt og bland godt.
- Kom dejen i en lille form med bagepapir. Brug gerne en rund form med omkring 20 cm i diamater.
- Bag kagen i cirka 35 minutter ved 175 grader.
- Lad kagen køle af, inden du spiser den. Du kan fx pynte med friske blåbær, flager af hvid chokolade og lidt flormelis, som jeg har gjort, men det behøves slet ikke.