Sprød hapser med laks, avocado og flødeost

Pitachips fladbrødschip med topping, lækker appetizer snack

Denne opskrift opstod faktisk, fordi jeg havde en rest fladbrød liggende. Jeg har før lavet ovnbagte chips af både pita og wraps, så det tænkte jeg også måtte være muligt med fladbrød. Og sådan blev denne sprøde hapser med laks, avocado og flødeost til. En perfekt hapser som appetizer inden en god middag.

Opskrift på sprød hapser med laks, avocado og flødeost

Lige så svære som de kan være at knække i flotte stykker, disse fladbrød, lige så nemme er de at lave og lækre at spise. Fladbrødene pensles med olie, drysses med salt og bages sprøde i ovnen. Herefter smøres de med flødeost og toppes med avocado og laks. Lidt citron, dild og godt med salt og peber også. En perfekt hapser med laks.

Er du på udkig efter andre gode bud på appetizers, så skal du tjekke dem her ud: Kartoffelrøsti med laks og avocado, ostevafler med cremefraiche og æble og spinatpandekager med gedeost og rødbede.

Sprød hapser med laks, avocado og flødeost

Pita eller fladbrødschips med toppings

Der er lidt forskellige måder at lave disse flødebrødschips. Du kan nemlig enten rive/klippe dem ud i mindre stykker på forhånd, eller du kan bage dem hele og knække dem ud efterfølgende. Jeg vil anbefale det første, hvis du vil sikre dig lidt mere pæne hapser, og den sidste løsning hvis det skal være lidt mere rustikt. Jeg føler nemlig, at det er vigtigt lige at fortælle, at disse fladbrødschip kan være lidt svære at knække til pæne stykker, når de først er bagt, og det fandt jeg også ud af efter at have testet det af. Derfor har jeg også sørget for, at der er lidt ekstra, end du har brug for og skrevet gode tips nede i opskriften som fx:

  • Bager dem dem hele, så skær nogle snit ude i siderne af fladbrødene, så de ikke puffer så meget op
  • Knæk dem forsigtigt i større stykker
  • Der vil være overskud af fladbrød tilbage. Formentligt i lidt mindre stykker. Det er ret genialt knust ud over et salat som sprødt element
  • Du kan også rive dem ud i mindre stykker på forhånd og bage derefter dem, så du ikke skal knække dem efterfølgende

Hvis du vil have et mindre rustikt look og en sikkerhed i pæne stykker, så vil jeg anbefale, at du følger det fjerde tip ovenfor. På billederne har jeg knækket dem efterfølgende.

Appetizer eller forret med laks og avocado

Denne sprøde hapser med laks, avocado og flødeost er jo en perfekt kombination af det sprøde og olierede, den røgede laks, den cremede avocado og den milde flødeost. Det er en kombination, man aldrig går galt i byen med. Der er dog uendelig muligheder for kombinationer som fx: lun gedeost, parmaskinke og pesto, hummus, bagte tomater og persille eller måske aioli, stegt chorizo og cheddar. det kan jo kun blive godt.

Jeg har både set fladbrødene i Netto og i Lidl, men kan du ikke få dem, kan du også sagtens bruge pitabrød eller måske wraps i stedet. Dem kan du også nemt klippe eller skære ud i passende trekanter, pensle med olie og drysse med salt og bage dem sådan.

Laver du en af mine opskrifter som fx denne sprøde hapser med laks, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Pitachips fladbrødschip med topping, lækker appetizer snack

Sprød hapser med laks, avocado og flødeost

Små chips af fladbrød smurt med flødeost og toppet med avocado, røget laks, dild og citron. En super nem snack eller appetizer til gæster. Opskriften er nok til 3-4 hapsere til 4 personer.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse8 minutter
I alt23 minutter

Ingredienser

  • 2 stk libanesiske fladbrød (du kan også bruge pita – se note)
  • olivenolie
  • 100 g flødeost
  • 150 g røget laks
  • 2 stk avocado (en ekstra hvis de er små)
  • 1 håndfuld frisk dild
  • ½ stk øko citron
  • salt og peber

Noter

Du kan enten gå med det rustikke eller det pænere look. Vælg enten at klippe/rive dine fladbrød ud i passende stykker på forhånd, pensl dem med rigeligt olivenolie og drys med salt – det er den pænere version. Du kan også pensle dem hele, snitte et par huller ude i siderne med en kniv, så de ikke puffer op, drysse med salt og knække dem efter bagning (når de har kølet af). Det giver et mere rustikt look og måske også et overskud af mindre stykker, der knækker af og ikke kan bruges. 
Kan du ikke finde de libanesiske fladbrød, så kan du også bruge pitabrød eller wraps. Dem kan du også klippe ud i stykker på forhånd. De skal muligvis have et par minutter mere – hold øje. 
Du kan lave chips i forvejen og opbevare i en lufttæt beholder/pose. Top dem først lige før servering, så du beholder sprødheden. 

Fremgangsmåde

  • Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
  • Forbered fladbrødene – se note.
  • Pensl fladbrødene med rigeligt olivenolie på begge side (en god spsk pr side) og drys med salt.
  • Bag dem i 7-8 minutter til de er helt gyldne og sprøde. Pas på de ikke får for meget. Lad dem afkøle.
  • Knæk forsigtigt de sprøde fladbrød ud i passende små størrelser. Du vil formentligt ødelægge noget af det, og derfor er der også ekstra. Resterne er ret genialt knust som sprødt element over en salat.
  • Smør forsigtigt hver chips med flødeost.
  • Flæk avocadoerne, fjern stenen, skrab kødet ud og skær det i små tern.
  • Vend avocadotern med fintrevet skal fra den halve citron og en god skvis citronsaft. Hak 2/3 af dilden og vend det i sammen med et drys salt og peber.
  • Top chips med avocado og røget laks. Pynt med dild, friskkværnet peber og lidt flagesalt.
Del med nogen du holder af
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments