Spinatboller med hytteost og solsikkekerner

Spinatboller med hytteost og solsikkekerner

Har du styr på næste uges madpakke eller frokost? No problemos! Her kommer nemlig din redning. Jeg har nemlig selv en ret travl hverdag for tiden, da jeg er i gang med at skrive en stor kommunikationsstrategi-eksamensopgave. Det betyder, at der ikke er meget tid til at lave mad eller passe bloggen – bare rolig, jeg kommer stærkt tilbage snart!. Derfor er det så rart at kunne tage en lækker, grov bolle op til frokosten, fylde den med pesto, ost, salat og agurk (eller hvad der nu er i det lidt tomme køleskab), klappe den sammen og tage den med. De her spinatboller er nemlig virkelig gode til sandwich, madpakker og frokost på farten, og så er de fryservenlige.

Spinatboller til sandwich og madpakke

Spinatbollerne er lavet på hvedemel + fuldkornsmel for mere grove og mættende boller. De er fyldt med solsikkekerner for knas, spinat, der giver en fin let lysegrøn farve og hytteost, der gør dem mere fugtige og svampede. Hvis du ikke er til hytteost, så kan jeg berolige dig med, at det ikke kan smages. Hvis du vil koldhæve dem, kan du bare bruge 15 g gær i stedet, og lade dejen hygge sig på køl natten over. Portionen på disse spinatboller med hytteost giver 12 store eller 15 mindre boller, så der er helt sikkert reddet et par madpakker den næste stykke tid.

Find endnu mere inspiration og opskrifter til madpakken.

Spinatboller med hytteost og solsikkekerner
Spinatboller med hytteost og solsikkekerner
Spinatboller med hytteost og solsikkekerner

Spinatboller med hytteost og solsikkekerner

Disse spinatboller med hytteost og solsikkekerner er perfekte som sandwich eller til madpakken.
5 fra 1 stemme
Antal: 12 stk
Forberedelse15 min
Tilberedelse15 min
Hævetid2 t

Ingredienser

  • 4 dl vand (lunkent)
  • 50 g gær
  • 200 g helbladet spinat (frossent og optøet)
  • 1 tsk fint salt
  • 1 dl solsikkekerner
  • 200 g hytteost
  • 200 g fuldkornsmel
  • 650 g hvedemel
  • 1 æg

Fremgangsmåde

  • Rør gær ud i det lunkne vand.
  • Kom det i en stor skål, gerne røremaskine.
  • Pres overskydende væske ud af spinaten og hak det med en skarp kniv.
  • Kom det ned til gær og vand sammen med salt, solsikkekerner, hytteost og fuldkornsmel.
  • Rør det rundt og ælt derefter hvedemel i lidt ad gangen.
  • Ælt det hele i 5 minutters til, til dejen samler sig. Den skal stadig være en smule klistret men fjerne sig fra kanterne.
  • Sæt dejen til at hæve et lunt sted under et klæde i 1,5 time.
  • Form boller med en ske og kom dem på en (eller to) bageplader med bagepapir.
  • Lad dem efterhæve i 30 minutter.
  • Pensl bollerne med et pisket æg og bag dem ved 220 grader over-undervarme i cirka 15 minutter.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments