Spidskålssalat med jordbær og mormordressing

Spidskålssalat med jordbær og mormordressing

Mød min absolutte yndlings sommersalat. Har du endnu ikke prøvet en spidskålssalat med jordbær og mormordressing, så er det bestemt på tide. Det er ikke sommer herhjemme uden sådan én. Til grillmaden, til fisk eller bare som den er. Jeg kunne faktisk snildt bare spise den alene.

Opskrift på spidskålssalat med jordbær og mormordressing

Denne opskrift er på en måde lidt en sjov historie herhjemme. Min kæreste elsker den, men han synes også samtidigt, at det er lidt som at spise dessert til aftensmad. Og jeg forstår ham jo godt på en måde. Fløde og jordbær rimer jo ret meget på en klassisk sommerdessert, men det er virkelig også det, der gør denne spidskålssalat med jordbær og mormordressing så god. Og det der gør, at man kan spise rigtig meget af den uden at få den der sunde grønsagsfølelse.

Er du vild med salater med jordbær, så skal du også prøve min opskrift på quinoasalat med jordbær og ristede mandler, min salat med honningbagt feta og jordbær eller min opskrift på salat med ærter og jordbærdressing.

Sommer salat med jordbær

Inspiration til sommersalat med bær

Jeg elsker sommerens råvarer. Nye danske ærter, lækre og solmodne bær, nye kartofler, sprøde grøntsager. You name it. Det hele! Og alle salater med bær er bare godt. I princippet vil du kunne bruge alle slags bær i denne salat. Eller frugt. Men vælg gerne en saftig én af slagsen, da salaten ellers vil mangle det element.

Jeg har valgt pistacienødder i denne spidskålssalat med jordbær, fordi det giver en god smag. Det kunne også være græskarkerner for en billigere version. Server gerne salaten til grillmad, til fisk eller kylling eller som en del af en buffet. De fleste mennesker vil helt sikkert elske den

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Spidskålssalat med jordbær og mormordressing
Spidskålssalat med jordbær og mormordressing

Spidskålssalat med jordbær og mormordressing

Det her er nok min ultimative favorit, når det kommer til sommersalater. Den er frisk, sprød, sød og fed på samme tid, og man kan spise hele portionen selv, hvis man vil. Dog vil jeg anbefale den som tilbehør til sommermaden til 4 personer.
4.50 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse10 minutter

Ingredienser

 • 1 spidskål (lille-mellemstørrelse)
 • 500 g jordbær (nye, danske)
 • 2 dl fløde
 • 1 citron
 • 2 tsk sukker
 • salt og peber
 • 1 håndfuld pistacienødder (kan undlades)

Fremgangsmåde

 • Snit spidskålet helt fint og kom det i en skål.
 • Fjern stilken fra jordbærrene og halvér de små og skær de store i kvarte. Kom dem ned til spidskålen.
 • Rør dressingen sammen af fløde, citronsaft og sukker. Smag til med salt og peber. Den skal gerne smage syrligt sødt.
 • Vend dressingen med spidskål og jordbær og top med pistacienødder.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments