Denne solsikkekernesmør med kakao, kokossukker og havsalt er blevet min nye afhængighed. Hvis du har fulgt med på bloggen, så ved du også, at jeg er vild med alle slags kerne- og nøddesmør. Jeg spiser det i en eller anden form hver dag på alt fra brød til smoothies, grød og med ske. Jeg var nemlig ved at have opbrugt mit lager (og ja det er en ting hos mig) af nøddesmør, og det går slet ikke.
Billig nøddesmør
Solsikkekernesmør er nok en af de billigste former for nøddesmør / kernesmør, du kan lave. Solsikkekerner koster jo nærmest ingenting. Og jeg lover dig, at denne version med kakao og havsalt er som en krydsning mellem nutella og mandelsmør. Smagen er ikke sød som nutella – den er lidt mere ristet og let bitter, men man kan heldigvis skrue ekstra op for sødmen, hvis man ikke er til det. Jeg er vild med det! Og jeg spiste portionen alt for hurtigt, så jeg må i gang igen. Heldigvis tager det 15 minutter at lave og er nærmest for nemt. Det er i hvert fald et farligt bekendtskab. Ligesom cashewnøddesmør og hasselnøddesmør.
Topping og pålæg til grød, yoghurt, pandekager og brød
Tip: Udover at toppe på grød og smoothies, kan det også anbefales at smøre dit solsikkekernesmør på en lun bolle (med smør under selvfølgelig). Så er det virkelig nutella møder nøddesmør. GUF.
Solsikkekernesmør med kakao og havsalt
Ingredienser
- 200 g solsikkekerner
- 3 spsk kakao (god og mørk)
- 2 spsk kokossukker (brun farin eller honning kan også bruges)
- 3-5 spsk olie (olivenolie, kokosolie, smagsneutral)
- 1 nip salt
- 1/2 tsk stødt kardemomme (kan udelades)
Noter
Køkkenudstyr
- Blender
Fremgangsmåde
- Rist solsikkekerner gyldne på en pande.
- Kom dem i en god, kraftig blender eller foodprocesser sammen med kakao, kokossukker, salt, kardemomme og 3 spsk olie og blend til du har en flydende, lind solsikkekernesmør.
- Det tager 5-10 minutter afhængig af din blender. Sørg for at stoppe en gang imellem og skrabe det ned, der sætter sig på siderne.
- Tilsæt et par spsk olie mere, hvis den skal have lidt ekstra væske at arbejde med.
- Smag til med ekstra kakao, sødme og salt.
- Hæld på et skoldet glas med låg og opbevar på køl.