Salat med varmrøget laks og langtidsbagte tomater

Salat med varmrøget laks og langtidsbagte tomater

Jeg delte denne salat med varmrøget laks, ristede kikærter og langtidsbagte tomater på min Instagram story i mandags og spurgte, om det var noget, I ville have en opskrift på. Og I var 670, der stemte for, at I gerne vil have en opskrift, og det forstår jeg godt. Det er virkelig en kæmpe hverdagsfavorit herhjemme til nem og sund aftensmad.

Opskrift på salat med varmrøget laks og langtidsbagte tomater

Den her opskrift fortjener en plads på bloggen, fordi det er noget af det, vi spiser allermest herhjemme. Særligt når vi ikke ved, hvad vi vil have til aftensmad, men stadig gerne vil have noget sundt og nærende. Den føles dog ikke sådan salat-sund, da den er snasket og fyldt med smag og teksturer.

Salaten er faktisk ret simpel. Den består af salat i bunden (fx hjertesalaten), og så er den toppet med stykker af varmrøget laks, ristede kikærter, langtidsbagte tomater og en cremefraichedressing med krydderurter. Den tager måske samlet 15-20 minutters arbejdstid i køkkenet, og resten af tiden skal tomaterne bare hygge sig i ovnen.

Er du vild med denne opskrift, så skal du også prøve min salat med sprød kylling, æbler og pestodressing eller pasta med citron-flødesauce og langtidsbagte tomater.

Salat med varmrøget laks og langtidsbagte tomater

Måltidssalat med laks og kikærter

Jeg vil mene, at denne salat med varmrøget laks er den måske perfekte måltidssalat. Den er fyldt med kontraster i konsistenser, sund fedt fra laks, protein og det nøddeagtige fra kikærterne og det saftige og søde fra de langtidsbagte tomater. Og så binder dressingen det hele sammen. Billederne er taget med min telefon i lyset fra et mørkt aftenkøkken og er derfor lidt anderledes end normalt, men jeg håber, at det er tydeligt, hvor lækker salaten er.

Nem og sund salat til aftensmad, frokost eller madpakke

Vi tyer ofte til denne salat på aftener, hvor vi ikke ved, hvad vi ellers skal lave. Eller hvis der er tilbud på varmrøget laks, og vi har lyst til noget sund men snasket. Den vil dog også være perfekt til frokost, som en del af en buffet med mange ting eller til en madpakke togo. Nedenunder opskriften kan du læse mine forslag til at variere salaten, hvis der er elementer, du ikke er vild med, eller hvis du vil prøve en lidt anderledes variant.

Laver du en af mine opskrifter som fx denne salat med varmrøget laks, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Salat med varmrøget laks og langtidsbagte tomater

Salat med varmrøget laks og langtidsbagte tomater

Her får du en super lækker, mættende måltidssalat med varmrøget laks, ristede kikærter, langtidsbagte tomater og krydderurtecremefraicedressing. Opskriften er til 2 person.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse1 time
I alt1 time 15 minutter

Ingredienser

 • 200 g cherrytomater
 • 1 stk hjertesalat (eller 2 store håndfulde af anden salat)
 • dåse kikærter
 • 1 stk varmrøget laks (minimum 125 g, gerne 200 g)
 • olivenolie
 • salt, sukker og peber

Dressing

 • 1 dl cremefraiche (gerne 18%)
 • 1 håndfuld frisk persille (eller andre krydderurter som basilikum, dild, purløg og estragon eller et mix)
 • 1 skvis citronsaft
 • ½ tsk dijonsennep (kan undlades)

Noter

Jeg ved, at varmrøget laks ikke er billigt. Derfor er mængden af laks op til dig. Du kan godt nøjes med et almindelig stykke på omkring 125 g delt til to personer, men hvis du vil forkæle, så er det lækkert med 100 g pr person. 

Fremgangsmåde

 • Start med at tænde ovnen på 125 grader varmluft.
 • Halver cherrytomater og kom dem på en bageplade med bagepapir. Vend med et par spsk olivenolie og et drys salt, peber og sukker. Placer med den flade side opad.
 • Bag dem i ovnen i minimum en time. Gerne 1,5 hvis du har tid.
 • Når tomater er ved at være færdig, kan du forberede dressingen. Hak krydderurter fint og vend med cremefraiche, citronsaft, salt, peber og evt sennep. Smag til.
 • Dræn kikærterne godt og kom dem på en mellemhøj varm pande med lidt olivenolie og et drys salt.
 • Steg dem i 5 minutters tid, til de er blevet godt gyldne og ristede. De begynder at poppe, og det er meningen.
 • Skyl salat og skær det evt i mundrette stykker. Anret på to tallerkener.
 • Fjern skindet fra laksen og bræk den i mundrette stykker og anret ovenpå salaten.
 • Fordel de ristede kikærter ovenpå sammen med de langtidsbagte tomater. Slut med "klatter" af cremefraichedressing og server.

Sådan kan du variere salaten

Jeg har lavet denne salat med varmrøget laks i mange varianter efter lyst og køleskabets indhold. Den har sådan set altid indeholdt salat, varmrøget laks og langtidsbagte tomater, men resten har jeg udskiftet efter lyst. Det kunne fx være avocado og saltristede mandler i stedet for kikærter, og det kunne være en cremefraichedressing med rigelig sennep og lidt honning i stedet for krydderurter.

Du vil i princippet også sagtens kunne udskifte laks med fx kylling eller måske quinoa for en vegetarisk version. Jeg vil bare anbefale dig at holde fast i de langtidsbagte tomater i denne salat med varmrøget laks, for det er virkelig noget af det dejligste, der findes, hvis du spørger mig. Flere langtidsbagte tomater til folket!

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments