Her får du en super lækker, mættende måltidssalat med varmrøget laks, ristede kikærter, langtidsbagte tomater og krydderurtecremefraicedressing. Opskriften er til 2 person.
5 fra 1 stemme
Servings: 2personer
Forberedelse15 minuttermin
Tilberedelse1 timet
I alt1 timet15 minuttermin
Ingredients
200gcherrytomater
1stkhjertesalat(eller 2 store håndfulde af anden salat)
⅔dåsekikærter
1stkvarmrøget laks(minimum 125 g, gerne 200 g)
olivenolie
salt, sukker og peber
Dressing
1dlcremefraiche(gerne 18%)
1håndfuldfrisk persille(eller andre krydderurter som basilikum, dild, purløg og estragon eller et mix)
1skviscitronsaft
½tskdijonsennep(kan undlades)
Noter
Jeg ved, at varmrøget laks ikke er billigt. Derfor er mængden af laks op til dig. Du kan godt nøjes med et almindelig stykke på omkring 125 g delt til to personer, men hvis du vil forkæle, så er det lækkert med 100 g pr person.
Fremgangsmåde
Start med at tænde ovnen på 125 grader varmluft.
Halver cherrytomater og kom dem på en bageplade med bagepapir. Vend med et par spsk olivenolie og et drys salt, peber og sukker. Placer med den flade side opad.
Bag dem i ovnen i minimum en time. Gerne 1,5 hvis du har tid.
Når tomater er ved at være færdig, kan du forberede dressingen. Hak krydderurter fint og vend med cremefraiche, citronsaft, salt, peber og evt sennep. Smag til.
Dræn kikærterne godt og kom dem på en mellemhøj varm pande med lidt olivenolie og et drys salt.
Steg dem i 5 minutters tid, til de er blevet godt gyldne og ristede. De begynder at poppe, og det er meningen.
Skyl salat og skær det evt i mundrette stykker. Anret på to tallerkener.
Fjern skindet fra laksen og bræk den i mundrette stykker og anret ovenpå salaten.
Fordel de ristede kikærter ovenpå sammen med de langtidsbagte tomater. Slut med "klatter" af cremefraichedressing og server.