Annonce

Sådan opgraderer du kopnudler til ramen

Sådan opgraderer du kopnudler til ramen
Sådan opgraderer du kopnudler til ramen 1

Her får du simpel ideer til, hvordan du kan opgradere dine kopnudler til ramen. Jeg har kørt rigtig mange kopnudler ned, da jeg gik i folkeskolen. Det var en super nem snack, og det smagte så godt. Efter jeg har mødt min kæreste, er jeg igen blevet introduceret til dem, fordi han elsker dem. Jeg synes dog ikke, at jeg bliver ordentlig mæt af sådan en, så jeg har eksperimentet med et par ekstra elementer, der kan opgradere dine kopnudler til ramen på ingen tid. Jovist det er ikke en ægte japansk ramen, men det smager godt, og det opper helt sikkert de klassiske minutnudler.

Opskriften her har jeg lavet i mit samarbejde med Magistrenes A-kasse, som jeg udvikler en masse budgetvenlig og lækre opskrifter og videoer til. Som gratis studiemedlem af Magistrenes A-kasse kan få endnu flere gode opskrifter, rabatter og gode tilbud, hvis du følger dem på Instagram.

Opskrift: Fra kopnudler til ramen

Som sagt kan jeg godt lide kopnudler, eller minutnudler om du vil – særligt den med spicy reje er god, så ville jeg altså gerne se, om jeg ikke kunne tage den til det næste niveau og opgradere kopnudler til ramen. På den simple måde. Både at tilføje lidt grøntsager men også give den mere næring og mæthed. Så jeg har egentlig bare tilføjet lidt lynstegte grøntsager, et smilende æg og lidt knasende topping. Faktisk en slags ramen sippe på den helt billige og ultra nemme måde.

Er du vild med nudler, så skal du også prøve min thaisuppe med kylling og nudler eller nudler med grøntsager og peanutbutterdressing.

Ramen nudelsuppe på den helt nemme og hurtige måde

En nem og hurtig version af japansk ramen

Har du nogensinde smagt ramen før? Går du ud på nogle af de populære steder i storbyerne, så kan denne jo slet ikke måle sig med dem. Ramen er en japansk nudelsuppe, og den består ofte af nudler, en kraftig suppe/fond og smilende æg som basis. Og så er der ofte kød, grønt og knasende ting tilføjet, og det kan bestemt anbefales. Det er perfekt aftensmad og frokost på de der kolde dage, og det er faktisk ret comfort food og kan varieres i tusinder.

Aftensmad på 15 minutter: Nudelsuppe med smilende æg

Får du en ægte japansk ramen, får du den med en suppe/fond, der har simret over mange timer, og der kan du ikke sammenligne med krydderierne i en kopnudel. Ikke desto mindre laver vi den helt hurtige version i dag, der sådan set bare består af en pakke kopnudler peppet lidt op med grønt (fx rester fra køleskabet), et smilende æg der giver den skønneste cremethed til suppen og så lidt knasende topping. Her har jeg valgt forårsløg og sesam, men du kan bruge, hvad du har. Du kunne også toppe med et stænk sesamolie, der lige giver en pift til smagen.

Det er en smart måde til at få lidt mere næring og mæthed ind i en pakke nudler, og så er det bare super nem, billig og hurtig aftensmad. Perfekt måde at opgradere dine kopnudler til ramen.

Hvis du vil opgradere dine kopnudler til ramen – lidt mere

Kunne du godt tænke dig at opgradere dine kopnudler en anelse mere, kan du se denne opskrift som et bud på en basis og laveste fællesnævner. Herfra kan du tage den endnu længere ud (eller skulle jeg sige op). Du kan gøre en af de nemmeste ting og tilføje lidt protein. Måske du har lidt rester af kylling i køleskabet, som du kan trevle og komme ned til nudlerne, inden suppen hældes på. Du kan toppe med friske koriander eller mynte, fintsnittet chili eller du kan tilføje et par spsk kokosmælk til suppen for at creme den mere op..

Vil du gøre mere ud af det, kan du købe gode nudler (fx ægnudler) og en god fond (eller gode bouillonterninger) og så bruge det som basis i stedet for en pakke minutnudler. Du kan tilføje endnu flere grøntsager, og vil du gerne tilføje protein men stadig holde den vegetarisk, kan du sprødstege lidt tofu og komme i suppen.

Laver du en af mine opskrifter som fx denne kopnudler til ramen, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Sådan opgraderer du kopnudler til ramen
Sådan opgraderer du kopnudler til ramen

Opgrader dine kopnudler til ramen

Med kun få elementer og ekstra minutter i køkkenet kan du opgradere dine minutnudler til en simpel ramen, der mætter lidt mere.
5 fra 1 stemme
Antal: 1 person
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt15 minutter

Ingredienser

  • 1 pakke kopnudler (fx med kylling)
  • 1 håndfuld svampe (eller andre grøntsagsrester som kål, gulerødder eller lignende)
  • 1 forårsløg
  • 1 spsk sesamfrø
  • 1 æg
  • 1 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

  • Start med at skylle dine svampe (eller anden grøntsag) og skær dem tyndt.
  • Opvarm en pande med olie og steg det i 5 minutters tid ved middelvarme, til det er mørt men stadig har bid.
  • Kog ægget i 6-7 minutter. Overhæld det med koldt vand, så du stopper tilberedningen. Pil det.
  • Kom nudlerne i en skål og overhæld med kogende vand.
  • Kom indholdet fra smagsposerne (olie og krydderier) i en anden beholder med 3 dl kogende vand. Rør rundt og smag til.
  • Snit forårsløg fint.
  • Anret nudler, svampe og forårsløg i en skål og hæld suppen over.
  • Flæk æggen i to halve og kom det på toppen. Drys med sesamfrø.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments