Annonce

Rabarberkage med ingefær, kokos og hvid chokolade

Rabarberkage med ingefær, kokos og hvid chokolade

Denne rabarberkage er fyldt med alt det gode. Der er faktisk så mange lækre ingredienser i, at titlen på dette blogindlæg ville være blevet aaaalt for lang, hvis det hele skulle have været med. Udover rabarber, ingefær, ristede kokosflager og hvid chokolade er der nemlig også vanilje, marcipan og revet citronskal. You are in for a treat!

Den bedste opskrift på rabarberkage

Jeg må sige, at det er en af de bedste rabarberkager, jeg nogensinde har smagt. Selve kagen er stærkt inspireret af en opskrift fra Alt for damerne. Kombinationen af den svampede kage med sødme fra marcipan og et lille snert af frisk ingefær sammen med de lidt syrlige rabarber og små vaniljeprikker passer super fint sammen. Kagen ville egentlig sagtens kunne spises sådan, men jeg valgte nu at toppe den med smeltet hvid chokolade og ristede kokosflager, der tilsammen giver en sprød top og en ristet smag til kagen, der klæder den rigtig godt.

Er du vild med rabarber, så skal du også prøve mine kærnemælkshorn med rabarber, rabarbertærte med frangipane og blondies med rabarber.

Rabarberkage med ingefær, kokos og hvid chokolade
Rabarberkage med ingefær, kokos og hvid chokolade
Rabarberkage med ingefær, kokos og hvid chokolade

Rabarberkage med ingefær, kokos og hvid chokolade

En alternativ men virkelig lækker rabarberkage med marcipan og et twist af frisk ingefær, kokosflager og hvid chokolade.
5 fra 1 stemme
Antal: 9 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse45 minutter

Ingredienser

  • 350 g rabarber (uden stilk)
  • 4 æg (str. M)
  • 180 g rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • 180 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 180 g smør (smeltet)
  • 2 spsk fintrevet ingefær
  • 1 øko citron (skallen)
  • 120 g marcipan (groftrevet)
  • 100 g hvid chokolade
  • kokosflager (ristede let på en tør pande)

Køkkenudstyr

  • Kageform

Fremgangsmåde

  • Snit rabarber i stykker af 1 cm tykkelse.
  • Pisk æg, sukker og korn fra vaniljestangen i en skål i et par minutter, til det er lyst og luftigt.
  • Bland mel og bagepulver i en anden skål og sigt halvdelen ned i æggemassen. Vend det sammen med en dejskraber.
  • Vend derefter fintrevet ingefær, fintrevet citronskal og det smeltede smør i.
  • Vend så det sidste mel i og til sidst groftrevet marcipan og rabarberstykker (gem dog en håndfuld rabarber).
  • Kom bagepapir i en form på cirka 22 x 22 cm og hæld dejen i.
  • Drys med de sidste rabarberstykker og bag kagen i cirka 45 minutter ved 180 grader varmluft.
  • Hvis kagen bliver for mørk til sidst, kan du dække den med et stykke staniol. Tjek at kagen er færdig ved at stikke en lille nål/kniv i – hvis der hænger dej fast, skal du give den lidt længere tid.
  • Lad kagen køle helt af.
  • Smelt hvid chokolade over vandbad, fordel det over den afkølede kage og drys med ristede kokosflager.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments