Rabarbertærte med frangipane og hvid chokolade

Rabarbertærte med frangipane og hvid chokolade

Det er endelig blevet rabarbersæson, og der er virkelig ikke meget på denne årstid, der smager bedre end dem, hvis du spørger mig. Jeg har allerede en del opskrifter med rabarber på bloggen, men der kan aldrig være for mange opskrifter, vel? Da jeg i sidste weekend var en tur hjemme hos mine forældre og søster (hyggede og fik mors hjemmelavede mad – det bedste!), kvitterede jeg med denne rabarbertærte. Måske I så den på Instagram?

Rabarbertærte med frangipane

Jeg har egentlig taget udgangspunkt i min brombærtærte med frangipane. Tærten består af en sprød mørdejsbund fyldt med frangipane. Hvis du ikke er stødt på det før, kan jeg fortælle, at det er et simpelt men ultra lækkert mandelfyld – forestil dig remonce møder finthakkede mandler. GUF! Sammen med de syrligt søde rabarber og store stykker hvid (karamelliseret) chokolade, gik den rent ind hos min familie. Det kan bestemt anbefales.

Rabarbertærte med frangipane og hvid chokolade
Rabarbertærte med frangipane og hvid chokolade
Rabarbertærte med frangipane og hvid chokolade

Rabarbertærte med frangipane og hvid chokolade

En sprød og lækker tærte med rabarber, frangipane fyld og hvid chokolade
5 fra 1 stemme
Antal: 8 personer
Forberedelse30 min
Tilberedelse30 min
Køletid30 min

Ingredienser

Bund

  • 150 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 75 g smør (koldt )
  • 1 æggeblomme

Fyld

  • 80 g smør (blødt)
  • 80 g mandler
  • 50 g rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 æg
  • 75 g hvid chokolade (eller karamelliseret hvid choko)
  • 200 g rabarber (hvor ender er skåret af)

Køkkenudstyr

  • Tærteform
  • Blender
  • Elpisker

Fremgangsmåde

Tærtebund

  • Rør hvedemel og flormelis sammen i en skål og smuldr det kolde smør i med fingrene.
  • Tilsæt æggeblommen og saml hurtigt dejen med hænderne. Tilsæt evt en spsk vand, hvis det er nødvendigt.
  • Sæt dejen på køl i 30 minutter.
  • Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir.
  • Kom den i en tærteform (22 cm, gerne med løs bund eller af silikone) – sørg for at den er trykket godt ned i og op af kanterne.
  • Prik bunden nogle gange med en gaffel og forbag den i 10 minutter ved 180 grader.

Fyld

  • Blend mandlerne til fint mandelmel.
  • Halver vaniljestangen, skrab kornene ud og mas det med lidt af sukkeret.
  • Pisk det bløde smør luftigt med al sukker og vanilje og pisk derefter ægget i.
  • Hak chokolade groft og vend det i æggemassen med mandelmelet.
  • Skær rabarberstænglerne i små stykker på cirka 0,5 cm tykkelse og rør halvdelen i frangipane-massen.
  • Fordel det på den forbagte tærtebund og fordel resten af rabarberstykkerne ovenpå.
  • Bag tærten ved 180 grader i cirka 30 minutter, indtil den er gylden. Frangipanen vil sætte sig helt, når den køler af.
  • Server den lun, gerne med en klat creme fraiche eller en kugle vaniljeis til ELLER iskold fra køl.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments