Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Reklamelinks er markeret med*
Rabarbertærte med frangipane og hvid chokolade
En sprød og lækker tærte med rabarber, frangipane fyld og hvid chokolade
5
fra 1 stemme
Antal:
8
personer
Forberedelse
30
minutter
min
Tilberedelse
30
minutter
min
Køletid
30
minutter
min
Ingredienser
Bund
150
g
hvedemel
50
g
flormelis
75
g
smør
(koldt )
1
æggeblomme
Fyld
80
g
smør
(blødt)
80
g
mandler
50
g
rørsukker
1
vaniljestang
1
æg
75
g
hvid chokolade
(eller karamelliseret hvid choko)
200
g
rabarber
(hvor ender er skåret af)
Køkkenudstyr
Tærteform
Blender
Elpisker
Fremgangsmåde
Tærtebund
Rør hvedemel og flormelis sammen i en skål og smuldr det kolde smør i med fingrene.
Tilsæt æggeblommen og saml hurtigt dejen med hænderne. Tilsæt evt en spsk vand, hvis det er nødvendigt.
Sæt dejen på køl i 30 minutter.
Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir.
Kom den i en tærteform (22 cm, gerne med løs bund eller af silikone) – sørg for at den er trykket godt ned i og op af kanterne.
Prik bunden nogle gange med en gaffel og forbag den i 10 minutter ved 180 grader.
Fyld
Blend mandlerne til fint mandelmel.
Halver vaniljestangen, skrab kornene ud og mas det med lidt af sukkeret.
Pisk det bløde smør luftigt med al sukker og vanilje og pisk derefter ægget i.
Hak chokolade groft og vend det i æggemassen med mandelmelet.
Skær rabarberstænglerne i små stykker på cirka 0,5 cm tykkelse og rør halvdelen i frangipane-massen.
Fordel det på den forbagte tærtebund og fordel resten af rabarberstykkerne ovenpå.
Bag tærten ved 180 grader i cirka 30 minutter, indtil den er gylden. Frangipanen vil sætte sig helt, når den køler af.
Server den lun, gerne med en klat creme fraiche eller en kugle vaniljeis til ELLER iskold fra køl.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest