Blondies med rabarber

Blondies med rabarber
Hvid chokolade brownie aka. blondies med rabarber

Det er vel ikke rigtig weekend uden kage? Og når det nu var så godt vejr, og vi fik gæster, så blev jeg bare nødt til at bage et eller andet lækkert. Jeg har flere gange lavet en “normal” brownie med mørk chokolade, og nu blev det den hvide chokoladebrownies aka. blondies’ tur. Blondies med rabarber.
Rabarber giver et super fint syrligt twist til den søde kage. Jeg dryssede flormelis over og serverede dem med vaniljeis, og gæsterne var glade, så det kan jo kun være godt.

Find flere opskrifter med rabarber lige her.

Blondies med rabarber 1Blondies med rabarber (16 små stykker – 45 minutter)

Du skal bruge: 
180 g smør
180 g hvid chokolade
175 g sukker
Korn fra 1 vaniljestang
3 æg
120 g mel
Et lille drys salt
150 g rabarber


Så nemt er det: Start med at smelte smørret ved lav varme i en gryde. Skær chokolade i mindre stykker, og smelt chokoladen over vandbad. Rør rundt en gang imellem til den hvide chokolade er smeltet, og lad den stå ved laveste varme, til du skal bruge den om lidt. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og pisk dem sammen med æg, sukker, mel og salt. Pisk i ca. 4 minutter til massen er blevet let og luftig. Vend (med en dejskraber eller træske) smør i dejen og vend derefter den hvide chokolade i. Skyl rabarber og riv bladene af. Skær rabarberne i små stykker (ca 0,5 cm bredde), og vend dem i dejen.

Put bagepapir i en firkanten form (ca 22×22 cm) og put dejen ned i. Bag kagen i 25-30 minutter ved 190 grader. Kagen er færdig, når du kan stikke en stegenål eller lign. i uden der er dej på den, når den kommer ud. Lad kagen køle af. Kagen er også god, når den har sat sig et par timer i køleskabet. Så kan du evt drysse den med flormelis eller servere vaniljeis til.

Blondies med rabarber 3
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments