Blondie med rabarber

Blondie med rabarber

Det er vel ikke rigtig weekend uden kage? Og når det nu var så godt vejr, og vi fik gæster, så blev jeg bare nødt til at bage et eller andet lækkert. Det blev til denne lækre blondie med rabarber. Er du stødt på sådan en før? Ellers kan jeg fortælle dig, at det er ligesom en brownie. Men i stedet for mørk chokolade bruger man hvid chokolade. Derfor kaldes den blondie.

Opskrift på blondie med rabarber

En brownie er aldrig en dårlig ide. Og når du bruger hvid chokolade får kagen en skøn sødme og ingen bitterhed, som den mørke chokolade giver. Selvom det nu også er godt, så er der noget sommerligt og let over blondies. Og den er perfekt at matche med noget syrligt som rabarber, der kan spille op til den søde kage. Det kunne i princippet også have været hindbær eller lignende. Jeg dryssede flormelis over og serverede dem med vaniljeis, og gæsterne var glade, så det kan jo kun være godt. Den kan nu også sagtens spises, som den er. Den er i min mening allerbedst efter en nat på køl, hvor den får lov til at sætte sig.

Er du vild med denne opskrift, så skal du også prøve min blondie med hindbær og mandler eller min cheesecake brownie med hindbær.

Blondie med rabarber 1

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

blondie med rabarber

Blondie med rabarber

En sød og lækker blondie med syrlige rabarber. En kage der både kan spises, som den er eller med en kugle vaniljeis eller skefuld fed cremefraiche. Allerbedst efter en nat på køl. Opskriften er nok til 10 personer.
5 fra 1 stemme
Antal: 10 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse25 minutter
I alt45 minutter

Ingredienser

  • 180 g smør
  • 180 g hvid chokolade
  • 175 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 3 æg
  • 120 g hvedemel
  • 1 nip salt
  • 150 g rabarber

Fremgangsmåde

  • Smelt smørret ved lav varme i en gryde.
  • Skær chokolade i mindre stykker, og smelt chokoladen over vandbad. Rør rundt en gang imellem og lad den stå ved laveste varme, til du skal bruge den om lidt.
  • Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og pisk dem sammen med æg, sukker, mel og salt. Pisk et par minutter til massen er blevet let og luftig.
  • Vend (fx med dejskraber) smør i dejen og vend derefter den smeltede hvide chokolade i.
  • Skyl rabarber og riv bladene af. Skær rabarberne i små stykker (ca 0,5 cm), og vend dem i dejen.
  • Kom bagepapir i en firkantet form (ca 22×22 cm) og hæld dejen ned i.
  • Bag kagen i 25-30 minutter ved 190 grader. Kagen er færdig, når du kan stikke en stegenål eller lign. i uden der er dej på den, når den kommer ud.
  • Lad kagen køle af – gerne minimum et par timer på køl og gerne natten over.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments