Rabarbercrumble med marcipan

Rabarbercrumble med marcipan

Rabarbercrumble med marcipan. I dag får du opskriften på den allerbedste rabarbercrumble, jeg nogensinde har smagt. Og jeg mener det virkelig – jeg har smagt mange men aldrig én så god som denne. Er du klar på det? Det er faktisk en opskrift, der er blevet serveret i rigtig mange år på min mors engelske side af familien. Men jeg har af en eller anden grund først smagt den her til sommer. Kæmpe fejltagelse. Jeg måtte derfor med det samme bede om opskriften, så jeg kunne dele den med jer.

Opskrift på rabarbercrumble med marcipan

Det her er ikke bare en rabarbercrumble med marcipan, som du kender den. Rabarber er rabarber – de smager dejligt, og det ved du helt sikkert godt i forvejen. Låget af crumble derimod består helt simpelt af havregryn, mel, sukker og marcipan, der vendes med smeltet smør rørt med lidt sirup og fløde. Ja du læste rigtigt – fløde! Det hele sammen giver en næsten karamelliseret smag, skorpe og kanter, som jeg håber kommer lidt frem på billederne, så du kan forestille dig det. Jeg har i hvert fald aldrig prøvet noget lignende, og det bliver næsten mere et karamelliseret, sejt og smagsfuldt låg fremfor en smuldrende dej.

Er du vild med rabarber, så skal du også prøve mine kærnemælkshorn med rabarber, rabarberkage med mandler og marcipan, hjemmelavet rabarbersaft og cheesecake med rabarber og vanilje.

Rabarbercrumble med marcipan

Den bedste opskrift på rabarbercrumble

Ja jeg har jo sagt det tidligere. Men det her er den bedste opskrift på rabarbercrumble, og jeg har endnu ikke mødt nogen, der har sagt mig imod. Jeg ved, at der er mange opskrifter derude, men lov mig lige at prøve den her også. Smagen af den karamelliserede crumble med noter af havre, smør og marcipan ovenpå de syrligt-søde rabarber. Det er meant to be. Og så lige med en klat fuldfed cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis til, alt efter hvad der nu er ens egen favorit, så er der jo næsten ikke et øje tørt. Og husk: man kan altid skrue mængden af marcipan op. Det har aldrig været en dårlig ide.

Nem og hurtig rabarbercrumble

Endnu bedre er, at det her faktisk er en både nem og hurtig opskrift på rabarbercrumble. Den tager måske 10-15 minutter at bikse sammen, og så skal den bare hygge sig og blive lækker og sprød i ovnen. Du kan endda sagtens lave den et par timer før, og så kan den holde sig lun på køkkenbordet indtil spisning. Og selvom denne crumble smager skønt lun, så vil jeg lige melde ind, at den faktisk også smager fortrinligt efter en nat på køl. Det er testet og godkendt herhjemme.

Den bedste opskrift på rabarbercrumble

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Rabarbercrumble med marcipan

Rabarbercrumble med marcipan – den bedste opskrift

Du behøver ikke lede videre. Du behøver faktisk ikke andre opskrifter end denne rabarbercrumble med marcipan. Den har været i min familie i mange år, og jeg har aldrig smagt én så god. Den er helt karamelliseret i kanterne, ultra sprød på toppen og har den lækreste smag fra havregryn og marcipan. Opskriften er nok til 5-6 personer.
5 fra 2 stemmer
Antal: 5 personer
Forberedelse12 min
Tilberedelse40 min
I alt52 min

Ingredienser

  • 450 g rabarber (uden stilk og ender)
  • 200 g sukker
  • 100 g havregryn (grovvalsede)
  • 125 g hvedemel
  • 75 g marcipan (eller mere hvis du vil)
  • 125 g smør
  • 2 spsk sirup
  • ¾ dl fløde

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Skær rabarberstænglerne i 3-4 cm stykker, kom dem i et lille ovnfast fad og vend dem med 4 spsk af sukkeret samt 1 spsk vand.
  • Rør det resterende sukker sammen med havregryn, mel og groftrevet marcipan.
  • Smelt smør i en gryde og tilsæt sirup og fløde. Rør det rundt til det samler sig, tag det af varmen og rør det ud i havregrynsblandingen.
  • Top og fordel crumblen på rabarberstykkerne i et jævnt lag.
  • Bag crumblen i 35-40 minutter, til den er sprød og godt gylden på toppen. Måske du skal skrue en smule ned undervejs – hold øje.
  • Lad din rabarbercrumble sætte sig i 15 minutters tid og spis som den er eller med flødeskum, fed cremefraiche eller vaniljeis.

Karamelliseret rabarbercrumble med havregryn

En crumble skal i min mening indeholde havregryn, og det gør denne rabarbercrumble med marcipan også. Jeg synes personligt ikke, at crumblen skal være helt som smulder, der falder helt fra hinanden, når man skal spise det. Men det er jo en smagssag. Uanset hvad giver tilføjelsen af havren den dejligste, næsten nøddeagtige smag i kombination med smør og sukker, når det bages i ovnen, og det må man ikke undlade.

Er du forresten i eksperimenteringshumør, så kan denne opskrift jo sagtens bruges til alle andre former for crumble. Laver du fx æblecrumble, bærcrumble eller crumble med andre frugter, så kan du sagtens bruge ovenstående som basis. Du skal bare overveje, hvor sur/sød din frugt og er evt. justere sukkermængden en smule. Rabarber er jo ofte lidt syrlige, og derfor kræver de lidt ekstra sukker.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments