Nem tapas med hjemmelavet foccacia brød

Nem tapas med hjemmelavet foccacia brød
skaermbillede-2017-12-25-kl-15-14-36

I dag skal handle om 2 ting. Nem tapas og verdens bedste mor. Hvis der er noget, jeg nok aldrig bliver træt af at spise, så er det et tapas bord fyldt med lækre sager, også kaldet et charcuteri bræt. Det passede heldigvis perfekt, da Lidl skrev til mig og spurgte, om jeg ikke ville lave et indlæg i forbindelse med deres lille mors dag-kampagne: ”Overraskelser til verdens dejligste mor”.

De fleste vil nok sige, at de har verdens bedste mor. Men min ER bare verdens bedste. Det er fx hende, der startede hele min madlyst ved at tage mig med i køkkenet som lille. Det er hende, jeg har været på mange (mad)ferier med. Det er hende, der altid er der for mig. Og så elsker hun tapas! Derfor er dette indlæg med nem tapas dedikeret til hende i dag.

Nem tapas med hjemmelavet foccacia brød
Nem tapas med hjemmelavet foccacia brød

Tapas er lækker og nem mad til gæster

Jeg gav mig selv udfordringen, at jeg skulle gå i Lidl og købe alt ind til nem tapas. Frem med kurven og på jagt. Salte sorte og grønne oliven med hvidløg. En god krydret chorizo. 2 slags oste: en blød, cremet camembert + en fast og modnet cheddar. Grøn pesto. Smagsfulde jordbær (på trods af at vi er uden for sæson). Saftige cherrytomater, frisk rosmarin og mel til et lækkert foccacia brød. En god olivenolie. Det hele til omkring 150 kroner. Du vil også sagtens kunne tilføje en hjemmelavet appelsinmarmalade.

Jeg har valgt at køre den lidt simple udgave. Jeg var ved at tage parmaskinke, melon, hummus, nødder og knækbrød også, indtil jeg kom i tanke om, at vi jo kun var 2, der skulle spise denne omgang nem tapas. Og der var rigeligt mad. Nok til 4 personer. Men det er bestemt ikke dårlige rester at have tilbage.

Hjemmelavet foccacia brød

Jeg er vild med tapas, fordi du kan sidde flere timer og hyggesnakke, drikke et glas vin og snacke. Og det er derfor, at jeg synes, at tapas er godt til mors dag. Det er ikke noget, der er overstået og spist på 15 minutter. Jeg har valgt at bage et lækkert foccacia brød til. Sprødt udenpå, blødt og luftigt indeni. Med durummel til at give den gode skorpe og med tomater, frisk rosmarin, god olivenolie og flagesalt på toppen. Det tager ikke mere end 2,5 timers tid at lave inklusiv hævning, så det kan bestemt anbefales!

Nem tapas med hjemmelavet foccacia brød

Nem tapas / charcuteri bræt – hvad skal det indeholde?

 • Brød: Gerne friskbagt og/eller knækbrød for noget sprødt.
 • Ost: Både en blød og en fast / en mild og en stærk afhængig af smag.
 • Pølse og skinke: Jeg er vild med chorizo og parmaskinke.
 • Oliven: Du kan også opgradere med soltørrede tomater + artiskokker.
 • Frugt: Vindruer og bær er især godt ost. Det kan også være æbler eller melon til skinken.
 • Dyppelse: Grøn eller rød pesto, hummus, oliventapenade osv.
 • Det der fuldender: Olivenolie, smør og havsalt til at sætte prikken over i’et.
 • Ekstra: grøntsagsstave, ristede nødder i honning, marmelade eller kompot.
Nem tapas med hjemmelavet foccacia brød

Hjemmelavet foccacia brød med tomater, olivenolie og rosmarin

5 fra 2 stemmer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse20 minutter
Hævetid1 time 30 minutter

Ingredienser

 • 4 dl vand (lunkent )
 • 25 g gær
 • 15 g fint salt
 • 2 spsk. olivenolie ( + mere til dryp)
 • 250 g durummel
 • 350 g hvedemel
 • 10 cherrytomater
 • frisk rosmarin
 • havsalt

Fremgangsmåde

 • Opløs gær i det lunkne vand.
 • Tilsæt salt, olivenolie og durummel.
 • Ælt hvedemelet i lidt ad gangen og ælt derefter dejen godt i 5 minutters tid, så den bliver smidig og fin.
 • Tryk dejen ned i en bradepande / ildfast fad foret med bagepapir.
 • Halver tomater og tryk dem lidt ned i dejen sammen med rosmarinkviste.
 • Dryp med lidt olivenolie og drys med flagesalt.
 • Lad dejen hæve 1-1,5 time ved stuetemperatur.
 • Bag den derefter ved 220 grader i 20-25 minutter til gyldent og gennembagt.

Lidls Mors Dag-kampagne går ud på at fejre vores mødre. De har fx en konkurrence på deres Facebook, hvor alle kan nominere #VerdensSejesteMor. De har også en mors dags æske med en masse lækkerier fra 9. maj og blomster fra 12. maj. Selvom min mor elsker både chokolade, blomster og lækkerier, så vil jeg imponere hende med nem tapas. Og det kan jo gøres så overdådigt, som man lyster.

Jeg foreslår, at du går amok i alt det, du bedst kan lide! Jeg har så valgt nogle af mine (og min mors) favoritter i Lidl. Det jeg godt kan lide ved Lidl er kvaliteten og udvalget af deres produkter. Det er ikke de samme, du finder i mange andre supermarkeder. I 2017 vandt de Frugt og Grøntprisen, og jeg synes især, at deres oste/pølse/grøntafdelinger er virkelig gode og med masser at vælge imellem. Masser af muligheder til nem tapas.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments