Annonce

Myslibrød

myslibrød grydebrød hasselnødder tranebær

Muesli, müsli, mysli – kært barn har mange navne, og uanset hvilken version vi går med, så er det bare godt. Jeg elsker alt med mysli og særligt myslibrød. Gerne i en nem version a la grydebrød, også kaldet verdens bedste og nemmeste brød. For det er det virkelig. Det eneste du skal bruge er en støbejernsgryde, og så kan du lave nemme og lækre brød resten af dit liv.

Opskrift på myslibrød a la grydebrød med hasselnødder og tranebær

Du skal ikke bruge meget arbejdstid på dette myslibrød. Det skal bare have tid til at hæve, bage og (måske det værste af det hele, for det kan være svært at lade være med at skære i det) køle af bagefter. Jeg har lavet mit myslibrød på hvedemel, men du ville også kunne erstatte lidt af melet med fuldkornsmel. Jeg har derudover brugt hasselnødder og tørrede tranebær, men du kan bruge lige præcis det, du bedst kan lide. Rosiner og valnødder, græskarkerner og mandler osv. Er nødderne store, vil jeg anbefale at hakke dem groft.

Er du vild med dette brød, så skal du også tjekke mine opskrifter på koldhævede mysliboller eller hjemmelavede mueslibarer.

opskrift myslibrød grydebrød hasselnødder tranebær

Langtidshævet brød du kan forberede aftenen før

Hvor meget arbejdstid kræver dette brød? Måske 5 minutter aftenen før og 10 minutter næste dag. Det er altså brød på under 15 minutters arbejdstid. Dejen tager max 5 minutter at røre sammen aftenen før, og så skal det bare langtidshæve på køkkenbordet næste morgen. Lidt anderledes en koldhævning og jeg synes, at det udvikler lidt mere smag. For at det ikke hæver amok, bruger jeg koldt vand til start i stedet for det klassiske lune, og så bruger jeg meget lidt gær.

Næste morgen skal gryden varmes godt op med ovnen i en halv time, inden dejen hældes i, og det først bages en halv time med låg og derefter cirka 15 minutter uden låg for at få god farve og sprød skorpe. Og så skal man ellers lige lade det køle lidt, inden man skærer i det og nyder.

Nem og simpel opskrift på lækkert brød

Jeg elsker særligt dette myslibrød bare med smør eller med ost. Det går nemlig så dejligt til de tørrede tranebær og nødderne. Pålægschokolade smager også dejligt til eller en god marmelade. Vil du undlade fyldet, kan du sagtens gøre det. Så passer brødet også skønt til frokost, sandwich, madpakke mm.

Spiser du ikke hele brødet på to dage, kan jeg anbefale dig at skære dit brød ud i skiver og fryse dem sådan. Så kan du nemt hive et par skiver op af fryseren og riste dem, og så har du brød på igen tid.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

myslibrød grydebrød hasselnødder tranebær
myslibrød grydebrød hasselnødder tranebær

Myslibrød

Her får du en super nem opskrift på myslibrød a la grydebrød med hasselnødder og tranebær. Forbered dejen aftenen før, lad den hæve på køkkenbordet natten over og bag så dit brød næste morgen. Giver et stort brød.
No ratings yet
Antal: 1 stk
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse45 minutter
hævetid12 timer

Ingredienser

  • 6 dl vand (koldt)
  • 1 stk gær på størrelse med et stort blåbær
  • 1 spsk sukker (eller honning)
  • 2 tsk fint salt
  • 775 g hvedemel (svarende til ca 12 dl)
  • 100 g hasselnødder (svarende til 2 dl)
  • 75 g tranebær (svarende til 1 dl)

Køkkenudstyr

  • 1 Støbejernsgryde

Fremgangsmåde

Aftenen før

  • Start med at røre gær ud i det kolde vand. Gerne i en kondibøtte eller skål med låg.
  • Rør sukker og salt i.
  • Rør halvdelen af hvedemelet i.
  • Hak hasselnødderne groft og kom dem ned til dejen med tranebær og den sidste mel. Hold evt. en smule mel tilbage – dejen skal stadig være til den klistrerede side.
  • Læg låg på og lad dejen hæve på køkkenbordet natten over.

Næste morgen

  • Tænd ovnen på 225 grader varmluft og kom en støbejernsgryde med låg på derind – lad den varme op med ovnen i 30 minutter.
  • Tag gryden ud af ovnen og drys en smule mel i bunden.
  • Løsn dejen en smule i kanterne, forsigtigt, med en våd dejskraber eller lignende.
  • Hæld dejen ned i den brandvarme gryde, sæt låget på og kom den i ovnen.
  • Bag først dit brød i 30 minutter og fjern så låget og giv det 15 minutter mere til godt gyldent og sprødt på toppen.
  • Flip brødet ud af gryden og lad det køle af på en rist i minimum 30-60 minutter, før du skærer i det.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments