Annonce

Koldhævede mysliboller med mandler og tranebær

Koldhævede mysliboller med mandler og tranebær

I dag vil jeg gerne dele opskriften på en af mine yndlingsboller med jer. Når jeg kommer hjem til min familie, så er min mor ofte virkelig sød til at lave nogle af mine favoritter. De ting jeg ikke får så meget efter at være flyttet hjemmefra. Mors lasagne eller frikadeller er et hit til aftensmaden, og så spørger jeg altid pænt om koldhævede og friskbagte boller til morgenmad. Og det må gerne være hendes mysliboller, for det er min favorit. Da jeg var hjemme for et stykke tid siden, lavede vi bollerne sammen, og jeg skrev opskriften ned, så jeg kunne dele med jer.

Koldhævede mysliboller med mandler og tranebær

Det er derfor min mors opskrift, I får i dag. Mine yndlingsboller. Jeg ved, at min mor har lavet mysliboller virkelig mange gange, og at hun har eksperimenteret sig frem til hendes bedste opskrift. De er fyldt med mysli og ekstra mandler, kerner/frø og tørrede tranebær, og så er de krydrede med en smule kardemomme. Dejen skal hæve natten over i køleskabet, og så er de klar til at blive bagt næste morgen. Jeg håber på, at I vil tage godt imod min søde mors (og mine yndlings) boller ♡

*NOTE: Jeg fik lidt tilbagemeldinger på, at der var for lidt væske til mængden af mel. Jeg har derfor været i køkkenet igen og justeret opskriften. Nu er den helt perfekt! Er du mere til boller uden fyld, så vil jeg anbefale dig at prøve mine koldhævede boller.

Koldhævede mysliboller
Koldhævede mysliboller
Koldhævede mysliboller med mandler og tranebær

Koldhævede mysliboller med mandler og tranebær

Opskriften på disse koldhævede mysliboller er fyldt med mandler, tranebær og mysli. Der bliver 12 store eller 15 små boller.
5 fra 1 stemme
Antal: 12 stk
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse18 minutter
Koldhævning10 timer

Ingredienser

 • 15 g gær
 • 5 dl vand (koldt )
 • 1,5 dl A38 (eller andet neutral yoghurt)
 • 1 æg
 • 1 spsk sukker
 • 1 tsk fint salt
 • 4 dl mysli
 • 1 tsk stødt kardemomme
 • 1,5 dl mandler (eller andre nødder)
 • 1 dl frø og kerner (fx sesamfrø, græskar og solsikkekerner)
 • 1 dl soltørrede tranebær
 • 2 dl fuldkornsmel
 • 2 dl durummel
 • 7 dl tipo 00 mel (cirka, eller almindelig hvedemel)

Fremgangsmåde

Aftenen før

 • Rør gær ud i vandet og tilsæt derefter A38, æg, sukker, salt, kardemomme og mysli.
 • Rør nødder, frø og kerner i og tilsæt derefter fuldkorns- og durummel.
 • Ælt nu tipo 00 mel i lidt ad gangen og ælt det hele igennem i cirka 6-8 minutter, gerne på en røremaskine
 • Ælt til sidst tranebær i.
 • Kom et fugtigt viskestykke over skålen og kom den på køl natten over.

Næste morgen

 • Brug en ske til at klatte 12-15 boller op på en bageplade med bagepapir og lade dem efterhæve i 45 minutter.
 • Bag bollerne ved 230 grader over/undervarme i cirka 18 minutter.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments