Go Back
+ servings
myslibrød grydebrød hasselnødder tranebær

Myslibrød

Her får du en super nem opskrift på myslibrød a la grydebrød med hasselnødder og tranebær. Forbered dejen aftenen før, lad den hæve på køkkenbordet natten over og bag så dit brød næste morgen. Giver et stort brød.
5 fra 1 stemme
Servings: 1 stk
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse45 minutter
hævetid12 timer

Ingredienser

  • 6 dl vand (koldt)
  • 1 stk gær på størrelse med et stort blåbær
  • 1 spsk sukker (eller honning)
  • 2 tsk fint salt
  • 775 g hvedemel (svarende til ca 12 dl)
  • 100 g hasselnødder (svarende til 2 dl)
  • 75 g tranebær (svarende til 1 dl)

Køkkenudstyr

  • 1 Støbejernsgryde

Fremgangsmåde

Aftenen før

  • Start med at røre gær ud i det kolde vand. Gerne i en kondibøtte eller skål med låg.
  • Rør sukker og salt i.
  • Rør halvdelen af hvedemelet i.
  • Hak hasselnødderne groft og kom dem ned til dejen med tranebær og den sidste mel. Hold evt. en smule mel tilbage - dejen skal stadig være til den klistrerede side.
  • Læg låg på og lad dejen hæve på køkkenbordet natten over.

Næste morgen

  • Tænd ovnen på 225 grader varmluft og kom en støbejernsgryde med låg på derind - lad den varme op med ovnen i 30 minutter.
  • Tag gryden ud af ovnen og drys en smule mel i bunden.
  • Løsn dejen en smule i kanterne, forsigtigt, med en våd dejskraber eller lignende.
  • Hæld dejen ned i den brandvarme gryde, sæt låget på og kom den i ovnen.
  • Bag først dit brød i 30 minutter og fjern så låget og giv det 15 minutter mere til godt gyldent og sprødt på toppen.
  • Flip brødet ud af gryden og lad det køle af på en rist i minimum 30-60 minutter, før du skærer i det.