Her får du en super nem opskrift på myslibrød a la grydebrød med hasselnødder og tranebær. Forbered dejen aftenen før, lad den hæve på køkkenbordet natten over og bag så dit brød næste morgen. Giver et stort brød.
No ratings yet
Servings: 1stk
Forberedelse15 minuttermin
Tilberedelse45 minuttermin
hævetid12 timert
Ingredients
6dlvand(koldt)
1stkgær på størrelse med et stort blåbær
1spsksukker(eller honning)
2tskfint salt
775ghvedemel(svarende til ca 12 dl)
100ghasselnødder(svarende til 2 dl)
75gtranebær(svarende til 1 dl)
Køkkenudstyr
1 Støbejernsgryde
Fremgangsmåde
Aftenen før
Start med at røre gær ud i det kolde vand. Gerne i en kondibøtte eller skål med låg.
Rør sukker og salt i.
Rør halvdelen af hvedemelet i.
Hak hasselnødderne groft og kom dem ned til dejen med tranebær og den sidste mel. Hold evt. en smule mel tilbage - dejen skal stadig være til den klistrerede side.
Læg låg på og lad dejen hæve på køkkenbordet natten over.
Næste morgen
Tænd ovnen på 225 grader varmluft og kom en støbejernsgryde med låg på derind - lad den varme op med ovnen i 30 minutter.
Tag gryden ud af ovnen og drys en smule mel i bunden.
Løsn dejen en smule i kanterne, forsigtigt, med en våd dejskraber eller lignende.
Hæld dejen ned i den brandvarme gryde, sæt låget på og kom den i ovnen.
Bag først dit brød i 30 minutter og fjern så låget og giv det 15 minutter mere til godt gyldent og sprødt på toppen.
Flip brødet ud af gryden og lad det køle af på en rist i minimum 30-60 minutter, før du skærer i det.