Lækre, sunde og velduftende morgenmadsmuffins med mysli og banan, der kan laves på kun 30 minutter og spises til morgenmad, som eftermiddagssnack eller sundere ‘kage’ til aftenhyggen. Ideen kom, da jeg en morgen stod i køkkenet, hvor der hverken var yoghurt, brød, mysli eller lignende til morgenmaden. Der var dog en moden banan i skålen, så jeg besluttede mig for at lave nogle hurtige morgenmadsmuffins.
Opskrift på morgenmadsmuffins
De er svampede, sukkerfrie, har en let sødme fra den modne banan og er fyldt med nødder, rosiner og kanel. De er allerbedst lune på dagen med koldt smør på, så portionen er ikke så stor og var herhjemme væk, inden dagen var omme – du kan dog nemt lave dobbeltportion, hvis du ønsker flere muffins. Du kan også sagtens tilføje andre nødder, tørret frugt, varme krydderier eller måske blåbær i muffindejen. Er du vild med denne opskrift, så bør du også prøve mine morgenmadsmuffins med æble og kanel.
Find endnu flere opskrifter på morgenmad lige her.
Morgenmadsmuffins med mysli og banan
Ingredienser
- 1 banan (stor og moden)
- 1 spsk kokosolie
- 2 æg
- 2 spsk rosiner
- 2 spsk nødder (grofthakkede)
- 1 dl mysli (alternativt havregryn)
- 1 dl fuldkornsmel
- 1 dl hvedemel
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk bagepulver
- 1 nip salt
Køkkenudstyr
- Muffinforme
Fremgangsmåde
- Mose bananen og rør den sammen med smeltet kokosolie, rosiner og grofthakkede nødder.
- Tilsæt resten af ingredienserne og rør det godt sammen.
- Fordel dejen i smurte muffinforme og bag dem ved 200 grader varmluft i cirka 20-25 minutter – tjek med en stegenål eller lignende, om de er gennembagte.
- Lad dem afkøle en smule og spis gerne med koldt smør eller ost.