Morgenmadsmuffins med æble og kanel

Morgenmadsmuffins med æble og kanel

Morgenmadsmuffins med æble og kanel. I onsdags fik jeg sommerferie, og jeg glæder mig simpelthen så meget til at nyde de næste 2 måneder og bruge dem på alt det, der ikke kan nås i hverdagen. Til at være sammen med familie og venner, nyde min yndlingsby København og alt hvad den indebærer og til at eksperimentere en masse i køkkenet med sommermad. Jeg er allerede gået i gang, så I kan godt glæde jer!

De sidste uger op til semesterafslutningen, mødte vi ofte ret tidligt på studiet. Og når jeg skal så tidligt op, er sulten ikke rigtig med mig fra morgenstunden. Derfor ville jeg gerne lave noget, jeg kunne fryse ned og tage med op på skolen, til når sulten meldte sig.

Morgenmadsmuffins med æble og kanel

Jeg har før lavet morgenmadsmuffins med banan og mysli, og jeg tænkte, at jeg snart måtte i gang med en ny version. De her er derfor med mysli, saftige æbletern og kanel. Jeg vil anbefale at bruge en mysli med tørrede frugter og nødder, da det passer rigtig godt i muffins. Jeg har derudover blandt andet tilføjet lidt fuldkornsmel, æg og en smule honning for sødme. Du kan dog fylde dem med nærmest hvad som helst. Jeg overvejer også en gulerodskage-version.

Disse morgenmadsmuffins er super sunde, frysevenlige, nemme at lave og tage med på farten og smager lidt som at spise æblekage-muffins til morgenmad – på den helt sunde måde. Og så er de også gode som eftermiddagssnack eller sund dessert.

Morgenmadsmuffins med æble, mysli og kanel
Morgenmadsmuffins med æble og kanel
Morgenmadsmuffins med æble og kanel

Morgenmadsmuffins med æble og kanel

Søde men sunde morgenmadsmuffins med æble og kanel til morgenmad eller snack
5 fra 1 stemme
Antal: 8 stk
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse20 minutter

Ingredienser

 • 2 dl mysli (gerne med masser af nødder og tørrede frugter i)
 • 1 dl sigtet speltmel (eller lignende fuldkornsmel)
 • 2 æg
 • 1 dl mælk
 • 1 tsk bagepulver
 • 2 tsk honning
 • 1 spsk kokosolie (smeltet )
 • 1 æble (stort )
 • 1 tsk stødt kanel
 • 1 nip salt

Køkkenudstyr

 • Muffinforme

Fremgangsmåde

 • Skær æblet i små tern og rør så det sammen med resten af ingredienserne.
 • Kom dejen i små muffinsforme. Hvis du ikke bruger silikone, kan du med fordel smøre dine forme med en lille smule kokosolie.
 • Bag dine muffins ved 180 grader varmluft i cirka 20 minutter.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments