Mazarinkage med bær og hyldeblomstcreme

Mazarinkage med bær og hyldeblomstcreme

Det er ved at være sidst på jordbærsæsonen, og det mener jeg altså skal udnyttes. Det er ikke forfærdeligt længe siden, at jeg lavede den bedste jordbærkage, og for at være ærlig har jeg lidt drømt om den siden. Så da vi havde noget familie på besøg den anden dag, besluttede jeg mig for at lave denne lækkerbisken af en mazarinkage med bær, der minder en smule om en jordbærkage. Denne uge har faktisk stået på ret meget jordbærkage/tærte for mit vedkommende, og det har slet ikke været dårligt.

Opskrift på mazarinkage med bær og creme

For at vende tilbage til denne mazarinkage med bær. Den består af en lækker marcipanbund med sprøde mandelflager, og så er den toppet med en luftig creme med hyldeblomst og vanilje og masser af friske jordbær og blåbær. Det var et hit herhjemme! Kagen er især god, fordi du kan lave både bund og creme i forvejen og bare samle den lige inden, den skal serveres. Derudover kan du bytte jordbær og blåbær ud med alle frugter og bær afhængig af sæsonen. Du kan også sagtens tilføje smagsgivere som lakrids, citron eller toppe med hakket mørk chokolade.

Mazarinkage med bær, mandler og hyldeblomstcreme

Den bedste sommerkage med bær

Det her er den bedste sommerkage, hvis du spørger mig. En sød og lækker mazarinbund med knasende mandelflager toppet med en sød, luftig og lækker creme med vanilje og hyldeblomstsaft og så masser af friske bær. Den minder på en måde om jordbærkage og jordbærtærte men på en alternativ og lækker måde. Og så når den er hjemmebagt, så smager den altså bare bedre.

Er du på udkig efter andre sommerkager, så kan jeg anbefale min blondie med hindbær og hvid chokolade, en marengskage med kokosskum og æbler eller en pandekagelagkage med hindbærskum og chokolade.

Mazarinkage med bær og hyldeblomstcreme
Mazarinkage med bær og hyldeblomstcreme 1

Mazarinkage med bær og hyldeblomstcreme

En lækker og sommerlig mazarinkage med friske bær og vanilje-hyldeblomstcreme. Det perfekte alternativ til en jordbærtærte.
5 fra 1 stemme
Antal: 8 personer
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse25 minutter
Køletid2 timer

Ingredienser

Bund

  • 240 g marcipan
  • 120 g smør (koldt )
  • 2 æg
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 dl mandelflager

Creme og topping

  • 4 æggeblommer
  • 35 g sukker
  • ½ spsk majsstivelse
  • ½ dl hyldeblomstsaft (koncentreret, ikke opblandet)
  • 3 dl piskefløde
  • 2 spsk skyr (tyk)
  • 1 vaniljestang (eller ½ tsk ren vaniljepulver)
  • 3 dl friske bær

Køkkenudstyr

  • Kageform
  • Elpisker

Fremgangsmåde

Bund

  • Riv marcipan groft og skær smør i tern.
  • Pisk det sammen og pisk derefter æggene i ét ad gangen. Vend hvedemelet i dejen.
  • Smør en 20 cm rund form og drys med mandelflager, så de sidder fast på både bund og sider.
  • Kom dejen i formen og bag ved 175 grader i cirka 25 minutter.
  • Lad kagen køle helt af.

Creme og samling

  • Lav cremen ved at piske æggeblommer og sukker lyst og luftigt.
  • Kog 2 dl piskefløde op under omrøring til lige før kogepunktet.
  • Tag gryden af varmen, rør majsstivelsen ud i hyldeblomstsaften og rør det i den varme fløde.
  • Pisk det i æggeblandingen lidt ad gangen.
  • Kom det tilbage i gryden og kog op, imens du pisker, til det tykner.
  • Hæld cremen i en skål og dæk den med film helt ned til cremen, så det ikke danner kondens.
  • Kom cremen på køl, så den kan blive helt kold.
  • Lige inden du serverer, skal du piske 1 dl piskefløde til flødeskum sammen med vaniljepulveret.
  • Vend skyr og hyldeblomstcremen i. Hvis du synes cremen er for tynd, kan du piske den lidt.
  • Pynt mazarinbunden med creme og friske bær. Hvis der er creme tilovers, kan du servere resten ved siden af.
Del med nogen du holder af
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments