Pandekagelagkage med hindbær, vanilje og mørk chokolade

Pandekagelagkage med hindbær, vanilje og mørk chokolade

 

Det er ved at være et års tid siden, jeg lavede en pandekagelagkage sidst. Min mormor og morfar, der ellers ikke er de største teknologi-hajer, havde set den på bloggen og ønsket en magen til. Det kunne jeg jo ikke sige nej til, så da jeg var et smut forbi dem for en uges tid siden, gik jeg i køkkenet for at opfylde deres ønske.

Rent faktisk var det min morfar og mig, der sammen biksede pandekagedejen sammen og stegte dem på panden. Han ville så gerne lære, hvordan man lavede pandekager. Derefter lavede jeg hindbærcremen og smurte den mellem alle pandekagelagkagens 12 lag (!) og pyntede med friske hindbær og mørk chokolade. Det var guf, og de (og ikke mindst jeg) var glade. Det er egentlig en sjov opfindelse, sådan en pandekagelagkage, som jeg er sikker på både børn og voksne vil have glæde af. Jeg har valgt at lave en frisk hindbærskum med fine vaniljekorn og en smule græsk yoghurt. I nogle af lagene gemmer der sig også hele friske hindbær og grofthakket mørk chokolade.

Du kan sagtens lave din egen version og bruge andre bær, chokolade, nødder osv. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Jeg kunne måske godt overveje en version med citron, blåbær og ristede mandler. Hvilken version tror du (også) kunne smage godt?

Find endnu flere opskrifter med bær lige her.

Pandekagelagkage med hindbær, vanilje og mørk chokolade
Pandekagelagkage med hindbær, vanilje og mørk chokolade
Pandekagelagkage med hindbær, vanilje og mørk chokolade

Pandekagelagkage med hindbærskum (til 8 personer)


Hindbærskum:
200 g frosne hindbær
2 dl piskefløde
3 store spsk græsk yoghurt 2%
1 spsk flormelis mast med kornene fra 1 vaniljestang


Pandekager:
2 æg
5,5 dl mælk
1 spsk sukker
1/2 tsk salt
5,5 dl hvedemel
skal fra 1 øko citron
lidt smør til stegning

1 bakke friske hindbær
40 g mørk chokolade
frisk mynte

Så nemt er det: 
Start med at give de frosne hindbær et opkog i mindst 1 minut. Kom det op i en skål, mos det lidt med en gaffel og lad det køle helt af, evt. på køl. Når hindbærrene er kolde, skal piskefløden piskes i en skål. Det må gerne være ret stift pisket, men det må ikke blive grynet. Vend græsk yoghurt i flødeskum med en dejskraber og vend derefter også den afkølede hindbærkompot og flormelis mast med kornene fra vaniljestangen i. Stil den på køl.

Lav nu dejen til pandekagerne. Pisk æg og halvdelen af mælken i en skål. Pisk mel, sukker, salt og fintrevet skal fra citronen i, og derefter resten af mælken. Dejen skal være en smule tykkere end ved normale pandekager. Lad dejen hvile i 20 minutter på køkkenbordet.
Steg pandekagerne i en smule smør på en mellemstørrelse pande ved ret høj varme. Jeg kom cirka 1/2 tsk smør på panden ved hver anden pandekage. Lad pandekagerne køle helt af i køleskabet.

Hak mørk chokolade groft. Læg en kold pandekage på et fad, smør med en tyndt lag hindbærskum, læg endnu en pandekage ovenpå og smør igen med et lag hindbærskum. Fortsæt til du har brugt alle pandekager eller hindbærskum, gem dog lidt skum til toppen.
Kom også nogle af de friske hindbær og lidt af den hakkede mørke chokolade på cirka 3-4 forskellige lag indeni kagen.
Pynt kagen med resten af hindbærskummet, resten af de friske hindbær, mørk chokolade og frisk mynte.
Server kagen med det samme eller stil den på køl.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

17 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments