Pandekagelagkage med hindbær, vanilje og mørk chokolade

10. juli 2014
Pandekagelagkage med hindbær, vanilje og mørk chokolade

 

Det er ved at være et års tid siden, jeg lavede en pandekagelagkage sidst. Min mormor og morfar, der ellers ikke er de største teknologi-hajer, havde set den på bloggen og ønsket en magen til. Det kunne jeg jo ikke sige nej til, så da jeg var et smut forbi dem for en uges tid siden, gik jeg i køkkenet for at opfylde deres ønske.

Rent faktisk var det min morfar og mig, der sammen biksede pandekagedejen sammen og stegte dem på panden. Han ville så gerne lære, hvordan man lavede pandekager. Derefter lavede jeg hindbærcremen og smurte den mellem alle pandekagelagkagens 12 lag (!) og pyntede med friske hindbær og mørk chokolade. Det var guf, og de (og ikke mindst jeg) var glade. Det er egentlig en sjov opfindelse, sådan en pandekagelagkage, som jeg er sikker på både børn og voksne vil have glæde af. Jeg har valgt at lave en frisk hindbærskum med fine vaniljekorn og en smule græsk yoghurt. I nogle af lagene gemmer der sig også hele friske hindbær og grofthakket mørk chokolade.

Du kan sagtens lave din egen version og bruge andre bær, chokolade, nødder osv. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Jeg kunne måske godt overveje en version med citron, blåbær og ristede mandler. Hvilken version tror du (også) kunne smage godt?

Find endnu flere opskrifter med bær lige her.

Pandekagelagkage med hindbær, vanilje og mørk chokolade
Pandekagelagkage med hindbær, vanilje og mørk chokolade
Pandekagelagkage med hindbær, vanilje og mørk chokolade

Pandekagelagkage med hindbærskum (til 8 personer)


Hindbærskum:
200 g frosne hindbær
2 dl piskefløde
3 store spsk græsk yoghurt 2%
1 spsk flormelis mast med kornene fra 1 vaniljestang


Pandekager:
2 æg
5,5 dl mælk
1 spsk sukker
1/2 tsk salt
5,5 dl hvedemel
skal fra 1 øko citron
lidt smør til stegning

1 bakke friske hindbær
40 g mørk chokolade
frisk mynte

Så nemt er det: 
Start med at give de frosne hindbær et opkog i mindst 1 minut. Kom det op i en skål, mos det lidt med en gaffel og lad det køle helt af, evt. på køl. Når hindbærrene er kolde, skal piskefløden piskes i en skål. Det må gerne være ret stift pisket, men det må ikke blive grynet. Vend græsk yoghurt i flødeskum med en dejskraber og vend derefter også den afkølede hindbærkompot og flormelis mast med kornene fra vaniljestangen i. Stil den på køl.

Lav nu dejen til pandekagerne. Pisk æg og halvdelen af mælken i en skål. Pisk mel, sukker, salt og fintrevet skal fra citronen i, og derefter resten af mælken. Dejen skal være en smule tykkere end ved normale pandekager. Lad dejen hvile i 20 minutter på køkkenbordet.
Steg pandekagerne i en smule smør på en mellemstørrelse pande ved ret høj varme. Jeg kom cirka 1/2 tsk smør på panden ved hver anden pandekage. Lad pandekagerne køle helt af i køleskabet.

Hak mørk chokolade groft. Læg en kold pandekage på et fad, smør med en tyndt lag hindbærskum, læg endnu en pandekage ovenpå og smør igen med et lag hindbærskum. Fortsæt til du har brugt alle pandekager eller hindbærskum, gem dog lidt skum til toppen.
Kom også nogle af de friske hindbær og lidt af den hakkede mørke chokolade på cirka 3-4 forskellige lag indeni kagen.
Pynt kagen med resten af hindbærskummet, resten af de friske hindbær, mørk chokolade og frisk mynte.
Server kagen med det samme eller stil den på køl.

 • Reply
  Jette Rosendal
  12. juli 2014 at 8:10

  Hej Anna. Din dessert-lagkage har bare den smukkeste farve – og lyder rigtig lækker 🙂

 • Reply
  Anna
  13. juli 2014 at 0:36

  Hej Jette,
  mange tak! Du kan også lige tro, at den var lækker og dejlig frisk 🙂
  – Anna

 • Reply
  Sune Trudslev
  13. juli 2014 at 6:01

  Mums, det ser virkelig delikat ud, man får virkelig lyst til en bid. 🙂

  Kombinationen af søde pandekager, syrlig hindbær og bitter chokolader lyder også som en vinder. 🙂

 • Reply
  Anna
  14. juli 2014 at 6:26

  Hej Sune,
  Kombinationen var bare så lækker! Mange tak 🙂
  Kh Anna

 • Reply
  Camilla
  31. juli 2015 at 13:09

  Hej Anna.

  Det ser rigtigt lækkert ud!
  Kan man godt lave den aftenen før den skal serveres?

  • Reply
   Anna
   31. juli 2015 at 13:34

   Hej Camilla.

   Tak 🙂 Ja det kan du ihvertfald!
   Men du kan også forberede pandekager, hindbærskum, hakke chokolade og bær dagen i forvejen, og så tager det ikke mere end højst 10 minutter at lægge den sammen på dagen. Det bestemmer du, jeg vil dog foreslå det sidste.

   Håber du kan lide den! Lad mig gerne høre, hvad du synes? 😉
   Kram, Anna

 • Reply
  Carina
  19. september 2015 at 15:09

  Hej Anna. Synes bare jeg vil fortælle, at jeg lavede denne lækre lagkage til min datters fødselsdag i februar måned – og den var et kæmpe hit. Min søn har så fødselsdag i morgen, og kagen er så efterspurgt, at jeg er igang med at lave den igen 🙂 Kh Carina

  • Reply
   Anna
   19. september 2015 at 18:24

   Hej Carina.
   Det er jeg så glad for at høre!
   I må have en rigtig dejlig fødselsdag imorgen så 🙂
   Kh Anna

 • Reply
  Carina
  19. september 2015 at 18:12

  Lækker kage – har netop lavet den for anden til mine børns fødselsdag 🙂

 • Reply
  Rosenborg
  20. februar 2016 at 19:12

  Hej Anna.

  Det ser jo helt magisk ud, fantastiske farver og det skulle ikke undre mig hvis det smager ligesådan. Tror jeg laver den næste gang min søn har fødselsdag 🙂

  • Reply
   Anna
   21. februar 2016 at 4:35

   Ih hvor er du sød!
   Og jeg kan sige, at den smager lige så godt, som den ser ud. Jeg håber, at din søn også kan lide den 🙂

 • Reply
  Lykke
  8. maj 2017 at 12:58

  Min datter fylder 3 år på lørdag og ønsker sig en “lyserød kage”. Jeg havde i forvejen tænkte på at lave en pandekage-lagkage, og da jeg ser billedet af din kage her, så er der jo ingen tvivl om, at det må være den – jeg glæder mig til at prøve at lave den.

  • Reply
   Anna Bartels
   8. maj 2017 at 13:23

   Hvor er det dejligt at høre Lykke!
   Jeg håber, at I får en dejlig dag og bliver vilde med kagen 🙂
   Kh Anna

 • Reply
  Per
  3. juli 2018 at 21:45

  Hvor er det et flot billede. Wow.

  • Reply
   Anna Bartels
   4. juli 2018 at 12:52

   Tusind tak Per! Det er jeg virkelig glad for at høre 😀

 • Reply
  Bo
  17. november 2018 at 10:59

  Hej, Må jeg spørge hvor vaniljen skal puttes i og hvor meget? Mvh. Bo

  • Reply
   Anna Bartels
   17. november 2018 at 11:31

   Hej Bo.
   Den er da fuldstændig misset her. Jeg har ændret det i opskriften nu. Tak fordi du er opmærksom!
   Håber du kan lide pandekagelagkagen – bare det var mig, der skulle have den 😉

Svar