Annonce

Pandekagelagkage med hindbær og mørk chokolade

Pandekagelagkage med hindbær, vanilje og mørk chokolade

Det er ved at være et års tid siden, jeg lavede en pandekagelagkage sidst. Min mormor og morfar, der ellers ikke er de største teknologi-hajer, havde set den på bloggen og ønsket en magen til. Det kunne jeg jo ikke sige nej til, så da jeg var et smut forbi dem for en uges tid siden, gik jeg i køkkenet for at opfylde deres ønske.

Opskrift på pandekagelagkage

Rent faktisk var det min morfar og mig, der sammen biksede pandekagedejen sammen og stegte dem på panden. Han ville så gerne lære, hvordan man lavede pandekager. Derefter lavede jeg hindbærcremen og smurte den mellem alle pandekagelagkagens 12 lag (!) og pyntede med friske hindbær og mørk chokolade. Det var guf, og alle var glade. Det er egentlig en sjov opfindelse, sådan en pandekagelagkage, som jeg er sikker på både børn og voksne vil have glæde af.

Jeg har valgt at lave en frisk hindbærskum med fine vaniljekorn og en smule græsk yoghurt. I nogle af lagene gemmer der sig også hele friske hindbær og grofthakket mørk chokolade. Du kan sagtens lave din egen version og bruge andre bær, chokolade, nødder osv. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Jeg kunne måske godt overveje en version med citron, blåbær og ristede mandler. 

Er du vild med denne opskrift, så bør du også prøve min mazarinkage med bær og hyldeblomstcreme.

Pandekagelagkage med hindbær, vanilje og mørk chokolade
Pandekagelagkage med hindbær, vanilje og mørk chokolade
Pandekagelagkage med hindbær, vanilje og mørk chokolade

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Pandekagelagkage med hindbær og mørk chokolade

Pandekagelagkage med hindbær og chokolade

En lækker og frisk pandekagelagkage med hindbærskum, vanilje og mørk chokolade. En kage for både børn og voksne, og som kan fyldes med alt, hvad hjertet begærer. Du kan endda sagtens forberede hindbær og pandekager dagen før og først lave skum og lægge den sammen før servering. Opskriften er nok til 8-10 personer.
5 fra 1 stemme
Antal: 8 personer
Forberedelse1 time
Køletid1 time

Ingredienser

Pandekager

  • 2 æg
  • dl mælk
  • 2 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • dl hvedemel
  • 1 øko citron (skallen)
  • smør (til stegning)

Fyld

  • 200 g frosne hindbær
  • 2 dl piskefløde
  • 4 spsk græsk yoghurt
  • 1 spsk flormelis
  • 1 vaniljestang
  • 1 bakke friske hindbær
  • 40 g mørk chokolade (hakket)
  • frisk mynte (kan undlades)

Fremgangsmåde

  • Lav først pandekagedej ved at piske æg og halvdelen af mælken sammen i en skål.
  • Pisk mel, sukker, salt og fintrevet citronskal i og derefter resten af mælken. Dejen skal være en smule tykkere end ved normale pandekager.
  • Lad dejen hvile i 20 minutter på køkkenbordet. Giv imellemtiden de frosne hindbær et opkog i 1 minuts tid.
  • Kom det op i en skål, mos det lidt med en gaffel og lad det køle helt af, evt. på køl.
  • Steg pandekagerne i en smule smør på en mellemstørrelse pande ved ret høj varme. Der skulle gerne blive omkring 12 pandekager.
  • Lad pandekagerne køle helt af i køleskabet.
  • Når hindbærrene er kolde, skal piskefløden piskes til fast flødeskum i en skål.
  • Flæk vaniljestangen og mas kornene med flormelis.
  • Vend græsk yoghurt i flødeskummen med en dejskraber og vend derefter også den afkølede hindbærkompot og vanilje-flormelis i. Stil den på køl.

Samling

  • Læg en kold pandekage på et fad, smør med en tyndt lag hindbærskum, læg endnu en pandekage ovenpå og smør igen med et lag hindbærskum.
  • Fortsæt til du har brugt alle pandekager eller hindbærskum, gem dog lidt skum til toppen.
  • Kom også nogle af de friske hindbær og lidt af den hakkede mørke chokolade på cirka 3-4 forskellige lag indeni kagen.
  • Pynt kagen med resten af hindbærskummet, resten af de friske hindbær, mørk chokolade og frisk mynte.
  • Server kagen med det samme eller stil den på køl i max et par timer før servering.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
17 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments