Marineret feta med appelsin, basilikum og olie

Marineret feta med appelsin, basilikum og olie

Lige siden jeg fik ideen om at lave marineret feta for et par uger siden, har jeg glædet mig sådan til at lave (og spise det). Hvorfor har jeg ikke fået det før? Det smager simpelthen så skønt, og det er jo den perfekte snack eller prik over i’et i en salat eller andet. Haps.

Opskrift på marineret feta

Det kunne næsten ikke være nemmere at lave marineret feta. Du skal bruge feta og olivenolie. Derudover skal du bruge smagsgivere. Jeg har valgt appelsinskal, frisk basilikum, peberkorn og chiliflager, men du kan sådan set vælge lige præcis det, du har allermest lyst til, eller hvad du har i skabene. Det kan sagtens holde sig en uge i køleskabet, hvis du altså ikke får spist det inden. Det er nemlig en ret farlig snack, som man nemt kan gå og hapse af.

Er du vild med denne opskrift, så skal du også prøve opskriften på hjemmelavet krydderurtesalt og -olie eller en salat med paneret feta og langtidsbagte tomater.

Marineret feta med appelsin, basilikum og olie

Marineret feta er den perfekte snack eller tilbehør til salat, pasta eller til tapas

Det er det virkelig. Det smager simpelthen så dejligt, og særligt hvis du er feta-fan, så vil du også elske marineret feta. Jeg har jo valgt en smagskombi af appelsin, basilikum, peber og chili, hvor det særligt er basilikum og appelsin, der skinner igennem, men du kan sagtens freestyle og kombinere, som du vil.

Jeg kunne godt tænke mig at eksperimentere med andre smagsgivere. Jeg vil eksempelvis gerne prøve følgende: rosmarin, citronskal, sichuanpeber, fennikelfrø, dild og sennepskorn. Måske ikke sammen men i forskellige kombinationer.

Hvad kan jeg bruge min marinerede feta til?

Der er altså mange muligheder for forskellige måder at bruge din marinerede feta. Udover bare at hapse det som snack eller smøre det ud i sandwiches eller på knækbrød, så vil det også være skønt i salater, vendt med kartofler, i pastasalat eller serveret som en del af tapas, på påskebordet eller til julefrokosten. Det er så nemt at lave, og jeg tror, at det vil imponere de fleste.

Laver du en af mine opskrifter som marineret feta, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Marineret feta med appelsin, basilikum og olie

Marineret feta med appelsin, basilikum og olie

Marineret feta er så lækkert. Det får lov at trække i god olivenolie sammen med smagsgivere som fx appelsinskal, basilikum, peber og chiliflager, som jeg har brugt her. Det tager ingen tid at lave og kan holde sig en uge på køl.
5 fra 1 stemme
Antal: 1 glas
Forberedelse5 minutter

Ingredienser

  • 200 g feta
  • 1 håndfuld friske krydderurter (som fx basilikum, persille eller rosmarin)
  • ½ stk øko appelsin (skallen)
  • ½ tsk peberkorn
  • ¼ tsk chiliflager
  • olivenolie (til det dækker)

Fremgangsmåde

  • Start med at skære feta i større tern.
  • Pluk de friske krydderurter og skræl lange strimler af skallen fra den halve appelsin med en skræller.
  • Find et glas frem (med låg) og lav gerne to lag af henholdsvis fetatern, appelsinskræl, peberkorn, urter og chiliflager. Så blandes det automatisk lidt.
  • Hæld olivenolie over til det dækker al indholdet i glasset og lad det marineret i mindst et par timer og gerne natten over.
  • Opbevar på køl i op til en uge.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments