Jeg elsker elsker elsker is, og jeg elsker også at lave det selv. Særligt fordi det kan laves på mange forskellige måder og med mange forskellige smage. Denne marcipanis er sød, blød og lækker, og den er simpel og nem at lave og kræver ikke mange ingredienser eller tid i køkkenet. Måske faktisk 10 minutters arbejdstid og så en tur på frys.
Opskrift på marcipanis
Det er virkelig nemt at lave sin egen is. Uanset om du har en ismaskine eller ej. Og jeg vil så gerne vise frem, hvor nemt det er. I denne version uden en ismaskine skal du faktisk bare piske fløde til skum, æggeblommer og sukker til æggesnaps og æggehvider og sukker til skum, og så vender du de tre ting sammen med revet marcipan. Det er nemt, og det går aldrig galt. Det er en slags parfait-måde at lave is på, og det giver en luftig og ikke-tung is, der ikke krystalliserer. Den er genial på vafler, fx klatkagevafler, med kirsebærsauce som en juledessert.
Er du vild med is, så skal du også prøve mine opskrifter på bounty is, kaffeis med oreos eller generelt bare tjekke alle mine isopskrifter ud.
Hjemmelavet is med marcipan
Marcipan er sådan et godt valg, når det kommer til issmagsvarianter, synes jeg. Den bidrager med en skøn sødme og mild smag af nødder. Jeg kan godt lide at tilføje lidt vanilje – enten i form af vaniljesukker eller en vaniljestang, hvis den rigtig skal forkæles. Jeg river egentlig bare marcipanen groft og vender det i iscremen, men du kan også sagtens skære det ud i små tern og vende det i. Har du lidt mørk chokolade, skal jeg hilse og sige, at det også smager godt at vende finthakket chokolade i. Det giver lidt marcipanbrøds-vibes.
Nem hjemmelavet is uden ismaskine
Som sagt så er der flere måder at lave is på. Du kan lave en creme anglaise, hvor du legerer iscremen til 83 grader, men det kræver også en ismaskine at køre den til is. Det er dog måske den mest rigtige måde at lave is. Hvis du ikke har en ismaskine, kan du enten lave en parfait is som denne opskrift på marcipanis, eller du kan lave is med kondenseret mælk som denne hindbær chessecake is. Det kræver en lidt mere tung is, hvorimod parfait-versionen er lidt lettere i konsistensen.
Laver du en af mine opskrifter som fx denne marcipanis, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Marcipanis
Ingredienser
- 3 stk æg
- 250 ml fløde
- 1 tsk vaniljesukker (eller kornene fra 1 vaniljestang)
- 75 g sukker
- 100 g marcipan
Fremgangsmåde
- Del æggene med blommerne i én skål og hviderne i en anden.
- Pisk æggehviderne til de bliver lidt luftige og pisk herefter halvdelen af sukkeret i, til du får en skum, der kan holde sig selv.
- Kom den anden halvdelen af sukkeret samt vaniljesukker ned til æggeblommerne og pisk et par minutter, til du har en lys og luftig æggesnaps.
- Pisk fløden i en tredje skål til en flødeskum, der netop kan holde sig selv.
- Vend de luftige æggehvider forsigtigt i æggesnapsen og vend herefter også flødeskum forsigtigt i.
- Riv marcipanen groft ned i iscremen og vend det i.
- Kom iscremen på en lille form og stil den på frys i minimum 5 timer – gerne natten over.