Go Back
+ servings
Hjemmelavet vaniljeis med marcipan

Marcipanis

Hjemmelavet is med marcipan helt uden ismaskine. Opskriften giver cirka en liter is.
5 fra 1 stemme
Servings: 1 liter
Forberedelse10 minutter
Frysetid5 timer

Ingredients

  • 3 stk æg
  • 250 ml fløde
  • 1 tsk vaniljesukker (eller kornene fra 1 vaniljestang)
  • 75 g sukker
  • 100 g marcipan

Fremgangsmåde

  • Del æggene med blommerne i én skål og hviderne i en anden.
  • Pisk æggehviderne til de bliver lidt luftige og pisk herefter halvdelen af sukkeret i, til du får en skum, der kan holde sig selv.
  • Kom den anden halvdelen af sukkeret samt vaniljesukker ned til æggeblommerne og pisk et par minutter, til du har en lys og luftig æggesnaps.
  • Pisk fløden i en tredje skål til en flødeskum, der netop kan holde sig selv.
  • Vend de luftige æggehvider forsigtigt i æggesnapsen og vend herefter også flødeskum forsigtigt i.
  • Riv marcipanen groft ned i iscremen og vend det i.
  • Kom iscremen på en lille form og stil den på frys i minimum 5 timer - gerne natten over.