Lasagne med salsiccia, squash og pesto

Lasagne med salsiccia, squash og pesto, spinat, bechamel

Lasagne er virkelig bare en af mine favoritter. Det er som om, at uanset hvad du kommer i, så kan det næsten kun blive godt. Denne version er en lasagne med salsiccia, squash og pesto, masser af spinat, hvidløg og en hjemmelavet bechamel. Det sidste må du ikke frygte, for det er faktisk nemt at lave selv. Opskriften tager dig i hånden, og hvis du vil springe over, kan du købe en.

Opskrift på lasagne med salsiccia, squash og pesto

For at være helt ærlig så startede ideen til denne opskrift faktisk et andet sted. Det var meningen, at jeg ville lave canneloni – altså ruller af frisk pasta fyldt med salsiccia mm og gratineret med bechamel. Men lasagnepladerne artede jeg ikke og knækkede for mig, så jeg måtte sadle om. Og det kom der heldigvis noget mega lækkert ud af.

Jeg er generelt ret vild med salsiccia, som giver super godt smag – og du behøver derfor ikke bruge så meget som med hakket kød fx. Det smager helt vildt godt i en lasagne med salsiccia. Jeg vælger en med fennikelfrø, som jeg elsker. Og så har jeg skruet godt op for grøntsagerne, der passer godt til. Saftig spinat, squash og hvidløg og så en klassisk bechamel rørt med grønt basilikumspesto, og det må helt ærligt være en genistreg (når jeg selv skal sige det), fordi det giver sådan en god smag til lasagnen.

Er du vild med lasagne, så skal du også prøve mine andre lasagneopskrifter som fx en klassisk lasagne, en mexicansk lasagne med kål og chorizo eller en svampelasagne med spinat.

Lasagne med salsiccia, squash og pesto, spinat, bechamel

Lasagne med flere grøntsager og mindre kød

Jeg kan godt mærke, at jeg laver lasagne anderledes i dag end for 5-8 år siden. Jeg laver dem både vegetariske, men jeg halverer ofte også mængden af kød og erstatter med gode grøntsager i stedet, for det smager oftest lige så godt. Måske du gør det samme? Ellers håber jeg, at jeg kan overbevise dig. Vil du gøre det samme, kan jeg anbefale at vælge saftige grøntsager som spinat, smagsfulde grøntsager som fx svampe eller grøntsager, der er gode at rive som gulerødder og squash.

Tøm køleskabet lasagne

Selvom salsiccia nok ikke lige er ingredienser, man lige har i køleskabet til en omgang “tøm køleskabet”, så er denne opskrift på lasagne med salsiccia alligevel en, du sagtens ville kunne bruge som tøm køleskabet. Vælg nogle gode grøntsager (brug tips ovenfor), lav en pesto på de krydderurter du har, brug en rest parmesan eller lignende, og så skal det næsten nok smage godt. Og dryp endelig gerne med ekstra pesto på toppen, for de vil danne en næsten karamelliserede top og kanter. Ih det smager så godt.

Du får ikke en høj og fyldig lasagne, men du får en lidt fladere én af slagsen med et par lag af friske lasagneplader og masser af god smag. Server gerne en frisk salat til, der kan bryde den lidt fede lasagne. Hvis du vil have en højere lasagne, kan du vælge et mindre fad eller doble fyldet op.

Laver du en af mine opskrifter som fx denne lasagne med salsiccia, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Lasagne med salsiccia, squash og pesto, spinat, bechamel opskrift
Lasagne med salsiccia, squash og pesto, spinat, bechamel

Lasagne med salsiccia, squash og pesto

En simpel lasagne med masser af squash og spinat, små stykker af salsicciapølse og en simpel bechamel. På toppen klatter af basilikumspesto og parmesan. Opskriften giver en lav lasagne til cirka 4 personer med en frisk, let salat.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse40 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt1 time 10 minutter

Ingredienser

Fyld og andet

  • 200 g salsicciapølse
  • 1 stk squash (stor)
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g spinat
  • 300 g friske lasagneplader
  • 4 spsk pesto
  • salt og peber

Bechamel

  • 35 g smør
  • 2 spsk hvedemel (med top)
  • 7 dl mælk
  • 50 g parmesan (+ lidt ekstra til toppen)

Noter

Bruger et stort ildfast fad, får du få og tynde lag (som min lasagne på billedet), men vælger du en mindre, kan du få flere lag og mere fyld. Det er op til dig. 

Fremgangsmåde

  • Pil skindet af pølsen og pil kødet i små stykker.
  • Steg det på en middelhøj varm pande et par minutter til lidt sprødt i kanterne og netop tilberedt. Tag salsiccia af panden men lad fedtet være tilbage.
  • Skær squash i små tern og hak hvidløg fint. Steg begge dele i middelvarme på panden i fedtet fra pølsen i små 10 minutter til mørt. Det skal ikke tage farve.
  • Kom spinat på panden, skru ned på lav varme og lad det falde sammen. Krydr herefter med salt og peber.
  • Lav din bechamel ved at smelte smør i en gryde ved middelvarme. Tilsæt herefter melet og pisk det igennem et par minutter, så melet ristes af.
  • Tilsæt et par dl af mælk, rør rundt til du får en ensartet creme og tilsæt så lidt mere af mælken.
  • Lad det tykne lidt igen, inden du kommer resten af mælken i og langsomt koger op. Lad det boble i 20-30 sekunder under grundigt omrøring og tag så gryden af varmen.
  • Smag til med fintrevet parmesan, salt og rigeligt peber.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Find et ildfast fad frem og smør det evt. med olie.
  • Fordel skiftevis lasagneplader, spinatfyld og bechamel. Slut af med lasagneplader og bechamel så det dækker pladerne.
  • Dryp pesto på toppen og riv gerne lidt ekstra parmesan udover.
  • Bag din lasagne i 25-30 minutter til flot gylden på toppen.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments