En simpel lasagne med masser af squash og spinat, små stykker af salsicciapølse og en simpel bechamel. På toppen klatter af basilikumspesto og parmesan. Opskriften giver en lav lasagne til cirka 4 personer med en frisk, let salat.
Bruger et stort ildfast fad, får du få og tynde lag (som min lasagne på billedet), men vælger du en mindre, kan du få flere lag og mere fyld. Det er op til dig.
Fremgangsmåde
Pil skindet af pølsen og pil kødet i små stykker.
Steg det på en middelhøj varm pande et par minutter til lidt sprødt i kanterne og netop tilberedt. Tag salsiccia af panden men lad fedtet være tilbage.
Skær squash i små tern og hak hvidløg fint. Steg begge dele i middelvarme på panden i fedtet fra pølsen i små 10 minutter til mørt. Det skal ikke tage farve.
Kom spinat på panden, skru ned på lav varme og lad det falde sammen. Krydr herefter med salt og peber.
Lav din bechamel ved at smelte smør i en gryde ved middelvarme. Tilsæt herefter melet og pisk det igennem et par minutter, så melet ristes af.
Tilsæt et par dl af mælk, rør rundt til du får en ensartet creme og tilsæt så lidt mere af mælken.
Lad det tykne lidt igen, inden du kommer resten af mælken i og langsomt koger op. Lad det boble i 20-30 sekunder under grundigt omrøring og tag så gryden af varmen.
Smag til med fintrevet parmesan, salt og rigeligt peber.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Find et ildfast fad frem og smør det evt. med olie.
Fordel skiftevis lasagneplader, spinatfyld og bechamel. Slut af med lasagneplader og bechamel så det dækker pladerne.
Dryp pesto på toppen og riv gerne lidt ekstra parmesan udover.
Bag din lasagne i 25-30 minutter til flot gylden på toppen.