Jeg har altid elsket kødboller i tomatsauce – Lady og Vagabonden, som vi kaldte den, da jeg var barn. Hvis min mor spurgte om ønsker til aftensmad, så faldt min valgt ofte på den ret. Den anden dag fik jeg en ide til en form for nyfortolkning af den ret som kyllingekødboller i tomatsauce med masser af ricotta, citronskal og persille. En frisk og cremet version.
Opskrift på kyllingekødboller i tomatsauce
Det er faktisk en ret simpel opskrift. Selve farsen til kyllingekødbollerne består af hakket kyllingekød, ricotta, rasp, persille, salt og citronskal, der røres sammen og steges som kødboller. De lægges i en enkel tomatsauce med klatter af ricotta og frisk persille. Du kan servere den således med pasta, så der er små lommer af blød ricotta, eller du kan røre det hele sammen og få en mere cremet tomatsauce – det er helt op til dig.
Er du vild med denne opskrift, så skal du også prøve mine kålwraps med krydrede kødboller og baba ganoush eller pasta med tøm køleskabet grøntsagssauce.
Kødboller med kylling, ricotta, persille og citronskal
Du ville sagtens kunne lave disse kyllingekødboller i tomatsauce med den klassiske hakket oksekød i stedet, men jeg synes, at det et fint alternativ, der både er bedre for miljøet og lettere i maven. Og så smager det mindst lige så skønt, og du vil ikke lægge mærke til valget af kylling over okse, da kødbollerne er godt krydret med citronskal og persille, der giver en frisk prik over i’et. Og de er endda uden æg, og farsen kan nemt røres sammen i en minihakker eller foodprocessor.
Jeg spiser disse kyllingekødboller i tomatsauce klassisk med spaghetti, men jeg kan også sagtens forestille mig, at de er gode til ris eller endda kartoffelmos. Du vil også sagtens kunne servere dem til stegte grøntsager eller en salat, hvis du vil undlade kulhydratererne ved siden af.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Kyllingekødboller i tomatsauce med ricotta
Ingredienser
Kødboller
- 300 g hakket kyllingekød (kan også sagtens være 400 g – der var bare 300 g i min pakke)
- 125 g ricotta
- 3 spsk rasp (plus evt resten af bøtten til pynt)
- 1 håndfuld frisk persille (plus evt. ekstra til pynt)
- 1 øko citron (skallen)
- 2 spsk smør
- 2 spsk olivenolie
Tomatsauce
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 3 spsk olivenolie
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 stk lauerbærblade (kan undlades)
- ½ tsk chiliflager
- salt, sukker og peber
Fremgangsmåde
- Start med din tomatsauce. Hak løg og hvidløg fint og steg dem i middelvarme i et par spsk olivenolie og et drys salt i 5 minutters tid til bløde.
- Kom dåsetomater, lauerbærblade og chiliflager i og lad saucen simre under låg, mens du laver dine kødboller. Også gerne længere.
- Du kan enten køre din fars i en minihakker/foodprocessor eller ælte den sammen med en ske i en skål: Kom hakket kylling, ricotta, fintrevet citronskal, rasp pg finthakket persille i en skål med en lille tsk salt og rør/kør det godt sammen.
- Dyp en ske i varmt vand og rul små kødboller med fugtige hænder.
- Varm en pande op til høj middelvarme med 2 spsk smør og 2 spsk olie. Steg dine kødboller til gyldne hele vejen rundt og netop tilberedt i midten.
- Blend evt din tomatsauce (fjern laurbærbladene først) og smag til med lidt sukker (ca 1 spsk), salt og godt med peber.
- Kom saucen ned til dine kødboller og vend det sammen. Anret evt med klatter af den resterende ricotta og mere frisk persille.