Pasta med grøntsagssauce

Pasta med grøntsagssauce af bagte grøntsager
Pasta med grøntsagssauce 1

Jeg håber ikke, at du scroller væk ved ordet ’grøntsagssauce’. Lad mig lige fortælle dig noget først, mens jeg introducerer dig til denne opskrift på pasta med grøntsagssauce. Der sker ofte det, at jeg har et par kedelige gulerødder, en broccolistok, en håndfuld bløde tomater, en runken peberfrugt eller lignende i min grøntsagskuffe, som jeg ikke får brugt. Jeg vil faktisk gerne, men jeg har svært ved at lave en lækker ret med det. Eller hvad? Denne her opskrift er perfekt, når du står i sådan en situation. Du kan bruge de fleste grøntsager, og det skal nok smage godt uanset hvad.

Opskriften her har jeg lavet i mit samarbejde med Magistrenes A-kasse, som jeg udvikler en masse budgetvenlig og lækre opskrifter og videoer til. Som gratis studiemedlem af Magistrenes A-kasse kan få endnu flere gode opskrifter, rabatter og gode tilbud, hvis man følger dem på Instagram.

Opskrift på pasta med grøntsagssauce

Det er faktisk en perfekt tøm køleskabet ret og opskrift, fordi du kan bruge de fleste grøntsager i din sauce. Har du kun enkelte grøntsager, kan du supplere med det fra supermarkedet, som er i sæson, på tilbud eller som du allerbedst kan lide. Jeg vil altid anbefale at bruge løg, hvidløg og peberfrugt, fordi de giver sådan en god smag til saucen. Har du rester af grøntsagssovs tilovers, så skal du endelig gemme den. Den kan sagtens fryses ned og bruges en anden gang. Nedenunder kan du også læse, hvad du kan bruge resterne til. Har du mange grøntsager i grøntsagsskuffen, så lav en stor portion og frys det ned i mindre portioner.

Grøntsager er magiske. Der er så meget smag i, og bager vi dem fx i ovnen, så behøver man ikke så meget mere end det.

Er du vild med denne opskrift på pasta med grøntsagssauce, så skal du også prøve mine opskrifter på one pot pasta med chorizo og tomater eller min opskrift på frisk pasta med laks, flødeost og spinat.

Pasta med grøntsagssauce af bagte grøntsager

Hvilke grøntsager kan jeg bruge i min grøntsagssauce?

I princippet alle grøntsager. Jeg ville vælge at have nogle af dem, der smager af noget ekstra er godt, så du giver din sauce en god base. Jeg ville ikke bruge kartofler, fordi de indeholder en del stivelse, men derudover vil jeg kunne bruge det meste. Du kan også bage et par æbler, rodfrugter, svampe, squash, blomkål og meget andet med. Brug dét der er i sæson. Det er billigst og smager af mest.

Sådan tager du din pasta med grøntsagssauce til det næste niveau

Pasta er altid en godt valg, og det er faktisk næsten svært at lave det decideret dårligt. Jeg vil dog gerne anbefale et par måder, hvorpå du kan tage din pasta med grøntsagssauce til det næste niveau, hvis du har lyst til at spice det lidt op. Bag fx et stort stykke feta med de sidste 10 minutter og blend det ned i sovsen (her kan du erstatte fløden med feta).

Du kan sprødstege lidt bacon eller chorizo og drysse på toppen eller servere pastaretten som tilbehør til et lækkert stykke bagt fisk eller kødboller. Vil du tilføje lidt ekstra protein, kan du lade en dåse bønner, fx kikærter trække i kogende vand i 5-10 minutter, hælde vandet fra og blende dem med i sovsen.

Tip: Du kan fryse rester af fløde ned: Det er sjældent, at jeg får brugt al fløde, og det kommer du heller ikke til i din pasta med grøntsagssauce. Frys istedet resterne ned i en isterningebakke og tag det op, når du skal creme en anden sauce op med lidt fløde eller andet.

Pasta med grøntsagssauce af bagte grøntsager

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Pasta med grøntsagssauce af bagte grøntsager

Pasta med grøntsagssauce

En perfekt opskrift til at tømme køleskabet for slatne grøntsager. En ret fuld af smag og værdig til enhver aftensmad til hele familien.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse45 minutter
I alt50 minutter

Ingredienser

 • 4 gulerødder
 • ½ græskar
 • 2 peberfrugter
 • 2 håndfulde tomater
 • 1 løg
 • 1 helt hvidløg
 • dl fløde
 • 500 g pasta
 • parmesan
 • olivenolie
 • salt og peber

Noter

Husk at du kan bruge de fleste grøntsager fra grøntsagsskuffen. Gulerødder, græskar, peberfrugt og tomater er bare et bud. 

Fremgangsmåde

 • Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
 • Skyl alle grøntsager og skræl dem, der skal skrælles. Det gælder også løget (ikke hvidløg).
 • Hak dine grøntsager i små tern og skær løget i tynde skiver.
 • Kom det hele op i et fad med bagepapir og vend det med lidt olie og et godt drys salt og peber.
 • Skær den øverste top af det hele hvidløg og placer det i et stykke staniol. Dryp godt med olivenolie over og luk pakken af staniol rundt om. Læg pakken ned til grøntsager.
 • Kom det hele i ovnen i 35-45 minutter, til det hele er mørt.
 • Når der er 5 minutters tid tilbage af grøntsagernes bagetid, skal du koge pasta efter anvisning på pakken.
 • Tag de bagte grøntsager ud af ovnen, pak hvidløget ud af staniol og pres det indre ud af skallerne.
 • Blend alle de bagte grøntsager godt og rund det af med fløde til sidst, som også blendes i kort.
 • Smag til med salt og vend saucen i pastaen. Riv godt med ost over.

Hvad kan jeg ellers bruge min grøntsagssauce til?

Jeg kunne sagtens finde på at lave en stor portion, når jeg laver denne pasta med grøntsagssauce, og fryse den ned i mindre portioner. Så kan jeg tage en portion op og bruge som tomatsauce på en pizza eller til kødboller i tomatsauce. Man kunne også fortynde den med lidt grøntsagsbouillon og servere den som suppe. Der er mange muligheder, og det er altid rart at have sådan en sauce i fryseren.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments