Go Back
+ servings
Kyllingekødboller i tomatsauce med ricotta

Kyllingekødboller i tomatsauce med ricotta

Her får du saftige kyllingekødboller med ricotta, persille og citronskal i en simpel tomatsauce. Kan serveres til pasta, ris eller kartoffelmos. Opskriften er til 4 personer.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse40 minutter

Ingredienser

Kødboller

  • 300 g hakket kyllingekød (kan også sagtens være 400 g - der var bare 300 g i min pakke)
  • 125 g ricotta
  • 3 spsk rasp (plus evt resten af bøtten til pynt)
  • 1 håndfuld frisk persille (plus evt. ekstra til pynt)
  • 1 øko citron (skallen)
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk olivenolie

Tomatsauce

  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 stk lauerbærblade (kan undlades)
  • ½ tsk chiliflager
  • salt, sukker og peber

Fremgangsmåde

  • Start med din tomatsauce. Hak løg og hvidløg fint og steg dem i middelvarme i et par spsk olivenolie og et drys salt i 5 minutters tid til bløde.
  • Kom dåsetomater, lauerbærblade og chiliflager i og lad saucen simre under låg, mens du laver dine kødboller. Også gerne længere.
  • Du kan enten køre din fars i en minihakker/foodprocessor eller ælte den sammen med en ske i en skål: Kom hakket kylling, ricotta, fintrevet citronskal, rasp pg finthakket persille i en skål med en lille tsk salt og rør/kør det godt sammen.
  • Dyp en ske i varmt vand og rul små kødboller med fugtige hænder.
  • Varm en pande op til høj middelvarme med 2 spsk smør og 2 spsk olie. Steg dine kødboller til gyldne hele vejen rundt og netop tilberedt i midten.
  • Blend evt din tomatsauce (fjern laurbærbladene først) og smag til med lidt sukker (ca 1 spsk), salt og godt med peber.
  • Kom saucen ned til dine kødboller og vend det sammen. Anret evt med klatter af den resterende ricotta og mere frisk persille.