Her får du saftige kyllingekødboller med ricotta, persille og citronskal i en simpel tomatsauce. Kan serveres til pasta, ris eller kartoffelmos. Opskriften er til 4 personer.
5 fra 1 stemme
Antal: 4personer
Forberedelse40 minuttermin
Ingredienser
Kødboller
300ghakket kyllingekød(kan også sagtens være 400 g - der var bare 300 g i min pakke)
125gricotta
3spskrasp(plus evt resten af bøtten til pynt)
1håndfuldfrisk persille(plus evt. ekstra til pynt)
1øko citron(skallen)
2spsksmør
2spsk olivenolie
Tomatsauce
1stkløg
2fedhvidløg
3spskolivenolie
2dåserhakkede tomater
2stklauerbærblade(kan undlades)
½tskchiliflager
salt, sukker og peber
Fremgangsmåde
Start med din tomatsauce. Hak løg og hvidløg fint og steg dem i middelvarme i et par spsk olivenolie og et drys salt i 5 minutters tid til bløde.
Kom dåsetomater, lauerbærblade og chiliflager i og lad saucen simre under låg, mens du laver dine kødboller. Også gerne længere.
Du kan enten køre din fars i en minihakker/foodprocessor eller ælte den sammen med en ske i en skål: Kom hakket kylling, ricotta, fintrevet citronskal, rasp pg finthakket persille i en skål med en lille tsk salt og rør/kør det godt sammen.
Dyp en ske i varmt vand og rul små kødboller med fugtige hænder.
Varm en pande op til høj middelvarme med 2 spsk smør og 2 spsk olie. Steg dine kødboller til gyldne hele vejen rundt og netop tilberedt i midten.
Blend evt din tomatsauce (fjern laurbærbladene først) og smag til med lidt sukker (ca 1 spsk), salt og godt med peber.
Kom saucen ned til dine kødboller og vend det sammen. Anret evt med klatter af den resterende ricotta og mere frisk persille.