Jeg er ret vild med duften af friskbagte boller om morgenen, og denne version af æbleboller er vist blevet en ny favorit. Vi har en masse æbler tilbage fra æbletræet i haven, og de er nu blevet brugt i bolledej. Det blev til de lækreste sprøde, koldhævede æbleboller med en god saftighed fra de revne æbler.
Koldhævede æbleboller
Koldhævede boller er en super nem måde at bage på. Du skal bare lave dejen aftenen før, sætte den i køleskabet og tage den ud næste morgen og bage bollerne. Jeg har kommet revne æbler i dejen, som giver en god fugtighed til bollerne. Derudover har jeg også tilføjet kardemomme, fuldkornsmel og toppet med græskarkerner. Alt i alt nogle virkelig lækre boller med sprød bund og top, der holder sig saftige i lang tid.
Er du vild med frugt og grønt i dit bagværk, så skal du også prøve mine gulerodsboller eller spinatboller.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Koldhævede æbleboller
Ingredienser
- 3 dl vand (lunkent)
- 12 g gær
- 1 tsk salt
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 dl A38 (eller anden neutral yoghurt)
- 2 æbler (mellemstørrelse)
- 100 g fuldkornsmel
- 1 dl havregryn
- 400 g hvedemel (cirka)
- græskarkerner
Fremgangsmåde
- Rør gær ud i det lunkne vand i en røremaskine eller en skål.
- Riv æbler groft på et rivejern.
- Tilsæt A38, salt, kardemomme, revne æbler, havregryn og fuldkornsmel til gær og vand og rør godt.
- Ælt hvedemelet i lidt ad gangen. Dejen skal ende stadig at være en smule klistret, det er meningen.
- Dæk skålen med et viskestykke, og kom skålen i køleskabet natten over.
- Næste morgen tager du dejen ud af køleskabet og klatter 12-14 boller ud på en bageplade med bagepapir.
- Drys bollerne med græskarkerner.
- Varm ovnen til 230 grader over- undervarme, og bag bollerne i den varme ovn i cirka 18-20 minutter, til de er sprøde og gyldne.