Kold kartoffelsalat med rygeost og ærter

Kold kartoffelsalat med rygeost og ærter

Lad mig introducere dig til kold kartoffelsalat med rygeost. Vi kender formentligt alle den gode, klassiske kolde kartoffelsalat. Det er vel et must på sommerbordet, når den står på grill og solskin. I hvert fald hjemme hos mig. Men lad mig lige fortælle dig om til en lækker variation af selvsamme opskrift: kold kartoffelsalat med rygeost. Jeg er jo en af dem, der mener, at rygeost er totalt undervurderet, og jeg ville gerne selv blive endnu bedre til at bruge den i min madlavning. Har du ikke smagt rygeost, kan jeg fortælle dig, at det smager som og ligner en lidt fast flødeost med smag af røg. Det er lækkert.

Opskrift på kold kartoffelsalat med rygeost

Jeg har faktisk haft planer om at lave denne opskrift på kold kartoffelsalat med rygeost i et par år nu, men jeg kom altid i tanke om det, når sæsonen for nye, danske kartofler var slut. Heldigvis nåede jeg det i år, og det er en opskrift, jeg vil tage med mig fremover som et bud på et alternativt tilbehør til grillmaden. Er du vild med radiser, så tilføj endelig gerne dem. Det ville helt sikkert smage dejligt til.

Det er svært at få en kold kartoffelsalat til at være sexet på billeder, så du må tage den, som den er. Jeg lover dig dog, at det smager enormt dejligt og er et super alternativ til klassiskeren.

Er du vild med denne opskrift, så skal du også prøve min klassiske version af kold kartoffelsalat med ærter og radiser, mine nye kartofler med urter og olivenolie eller græsk kartoffelsalat med feta.

Kold kartoffelsalat med rygeost og ærter

Opskrifter med rygeost

Jeg kan godt mærke, at jeg skal lave flere opskrifter med rygeost. Det er ikke nok med denne opskrift på kold kartoffelsalat med rygeost. Rygeost er en konge-ingrediens, fordi den bidrager med fedme og en lækker røget smag. Forestil dig den smurt ud på en kartoffelpizza i stedet for tomatsauce eller mascarpone, i laksetærte i stedet for cremefraiche i æggemassen, i sandwiches i stedet for flødeost og så meget mere.

Den bedste kolde kartoffelsalat

Den bedste kolde kartoffelsalat skal efter min mening have nye, danske kartofler. De har et helt særlig bid og en unik smag, og de kan næsten spises som slik, hvis du spørger mig. Der skal være nok dressing til, at alle kartofler dækkes, og så er jeg vild med at bruge friske krydderurter efter smag og behag. Men du kan vitterligt vælge og vrage, tilsætte radiser og asparges eller bruge de krydderurter, du bedst kan lide.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!

Kold kartoffelsalat med rygeost og ærter

Kold kartoffelsalat med rygeost, ærter og dild

Der er nu noget ved en klassisk kold kartoffelsalat, men jeg vil anbefale dig at prøve denne variant med rygeost. Det giver en virkelig dejlig smag og kant til salaten, og det passer til det meste. Opskriften er rigeligt som tilbehør til 4 personer.
Bemærk at der skal beregnes tid til at køle kartoflerne ned – det kan evt. gøre det tidligere på dagen eller dagen før.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse25 minutter

Ingredienser

 • 750 g kartofler (gerne nye, danske)
 • 150 g ærter (gerne friskbælgede, vægt uden skræl)
 • ½ løg
 • 200 g rygeost
 • 150 g cremefraiche
 • 1 håndfuld krydderurter (fx dild og persille)
 • 1 spsk grovkornet sennep
 • ½ øko citron (skallen (kan undlades))
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Skrub kartoflerne fri for jord og skyl dem godt.
 • Kog dem i rigeligt saltet vand til de er perfekte og lige præcis falder af kniven, hvis du stikker den i en kartoffel og holder den nedad.
 • Lad kartoflerne køle helt af. Du kan evt. koge dem tidligere på dagen eller dagen før. Du kan også overhælde dem med kold vand for et hurtigere resultat.
 • Rør rygeost, cremefraiche, fintrevet skal fra ½ citron, ½ fintrevet løg, sennep og et godt drys friskkværnet peber sammen. Hak urterne fint, rør dem i og smag til med salt.
 • Vend de kolde kartofler og ærter i rygeostcremen og server.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments