Jeg elsker alt, der har med risengrød at gøre. Risengrød generelt med kanelsukker og smørklat men også risalamande og klatkager. Og selvom klatkager almindeligvis laves som pandekager på en pande, kan jeg anbefale dig at prøve klatkagevafler. Det giver en lidt mere sprød klatkage, der ellers er, som du kender den. Og har du et vaffeljern, er det super nemt at lave.
Opskrift på klatkager
Jeg elsker altså bare klatkager. Sådan lidt en perfekt kombination af risengrød og pandekager, og det er så nemt at lave. Du skal bruge en rest kold risengrød og dertil et par æg, lidt hvedemel, sukker og bagepulver. Jeg har dertil smagt til med lidt vaniljesukker, og så skal du selvfølgelig bruge smør til stegning. Har du lidt citronskal, vil det helt sikkert også være godt i dejen. Og det er faktisk også gældende, hvis du skal lave klatkagevafler. Der steger du dem bare i vaffeljern i stedet for på en pande.
Er du vild med vafler, så skal du også prøve mine opskrifter på ostevafler, citronvafler eller sunde bananvafler.
Klatkager af risengrød som vafler
Det er altid svært for mig at beslutte mig for, om jeg vil lave risalamande eller klatkager, hvis jeg har en ret risengrød tilovers fra aftenen før. Og det sker ofte, når jeg laver risengrød af en liter mælk til os to personer. Så er der en perfekt rest til noget lækkert dagen efter. Klatkager er klart det bedste valg, hvis du vil have noget lækkert til morgenmad, for jeg mener sagtens, at det kan spises til morgenmad. Eller dessert. Afhængig af hvad du serverer til. Jeg har fx serveret dem både med is og kirsebærsauce men også med græsk yoghurt og bærkompot.
En alternativ juledessert med rester af risengrød
Serverer du dine klatkagevafler med marcipanis og kirsebærsauce, som jeg har gjort på billedet herunder, vil det helt sikkert lede dine tanker hen på risalamande. Men måske i en lidt mere frisk og sprød udgave, og det er derfor et ret godt bud, hvis du skal finde på et alternativ til risalamande. Vi kender nok alle dem, der ikke kan lide det (ikke at jeg forstår det), og jeg tror ofte, at det er pga fedmen og manglen på tekstur. Men det får du altså her, og det kan bestemt anbefales. Også som en dessert i juledagene.
Laver du en af mine opskrifter som fx disse klatkagevafler må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Klatkagevafler
Ingredienser
- 400 g kold risengrød
- 2 stk æg
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 spsk sukker
- ½ tsk bagepulver
- 1½ dl hvedemel
- smør (til stegning)
Køkkenudstyr
- 1 stk vaffeljern
Fremgangsmåde
- Rør den kolde risengrød sammen med æg, vaniljesukker, sukker, bagepulver og hvedemel.
- Varm et vaffeljern op og smelt godt med smør heri – pensl også toppen af jernet.
- Kom en god spsk dej i pr. vaffel og steg dem til gyldne og sprøde.
- Fortsæt med resten af dejen og husk smør mellem hver vaffel.