Jeg har haft denne ide på tegnebrættet i så lang tid. Første gang jeg smagte kanelsnegle med cream cheese frosting aka. cinnabons var faktisk på en tur til Sydøstasien og på stoppet i Bangkok. Ja det havde du nok ikke regnet med, men her havde de i et storcenter en butik af den amerikanske Cinnabon-kæde. De havde de mest snaskede kanelsnegle toppet med flødeosteglasur, og jeg har aldrig glemt dem.
Opskrift på kanelsnegle med cream cheese frosting
Denne opskrift er derfor inspireret af dem, jeg fik for mange år siden. Selve opskriften på kanelsneglene er en simpel men god én af slagsen. Muligvis de bedste jeg har bagt faktisk, fordi de er snaskede, bløde og super nemme at lave. De kan selvfølgelig sagtens spises uden toppingen eller toppes med glasur i stedet, men jeg vil alligevel anbefale dig at prøve flødeostecremen, for det smager syndigt godt. Jeg har twistet toppingen med lidt appelsinskal og -saft for et frisk og aromatisk pust, og det gør bestemt noget rigtig godt for sneglen.
Er du vild med disse kanelsnegle med cream cheese frosting, så bør du også prøve mine kanelsnegle med vaniljecreme, mit snaskede kanelbrød med glasur, en lidt anderledes snegl a la drømmekage-snegl eller klassiske men gode kanelsnurrer med marcipan.
De bedste lækre og snaskede kanelsnegle
Udgangspunktet for denne opskrift var faktisk at lave nogle perfekte kanelsnegle. Du ved, de bedste, lækreste og mest snaskede kanelsnegle, som faktisk både er gode, som de er men også med topping på. De skulle være nemme at lave, indeholde godt med smør og have en lækker, blød dej som basis. Og det synes jeg faktisk lykkedes rigtig godt. Det her er den bedste opskrift på kanelsnegle, jeg har smagt. De er ikke vanvittigt store men helt perfekte i størrelsen.
Kanelsnegle a la cinnabon
Som fortalt længere oppe er denne opskrift på kanelsnegle med cream cheese frosting inspireret af de klassiske, amerikanske og gode cinnabon snegle. Hvis du kender dem, så ved du også, hvordan kombinationen af de lækre snegle og den cremede, bløde frosting er perfekt sammen. Jeg har som sagt tilføjet et twist af appelsinskal og -saft til cream cheese frostingen, da det smager så dejligt og giver et lille frisk pust i en ellers sød snegl. God fornøjelse!
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Kanelsnegle med cream cheese frosting
Ingredienser
Dej
- 1 dl sødmælk
- 25 g gær
- 1 æg
- 1 spsk sukker
- ½ tsk salt
- ¾ tsk stødt kardemomme (kan undlades)
- 300 g hvedemel
- 80 g smør (blødt)
Remonce
- 150 g smør (blødt)
- 150 g brun farin
- 2 spsk stødt kanel
- 1 drys muskatnød (fintrevet)
Frosting
- 40 g smør (blødt)
- 110 g flødeost
- 80 g flormelis
- ¼ øko appelsin (saft og skal – kan undlades)
Fremgangsmåde
- Start med at lave dejen ved at lune mælk til lillefingervarme.
- Rør gær ud i den lune mælk og tilsæt æg, sukker, kardemomme og salt.
- Smuldr smørret i hvedemel og ælt det sammen med mælkeblandingen i 5 minutters tid, til du har en lækker, blank dej. Gerne på røremaskine.
- Lad dejen hæve et lunt sted under et klæde i 1½ time.
- Forbered imens remonce ved at røre tingene sammen. Stil det til side.
- Rul dejen ud på et let meldrysset bord til en rektangel på cirka 30 x 35 cm.
- Fordel og smør remonce ud i et jævnt lag og rul den sammen til en pølse på den korte led.
- Skær pølsen i 12 stykker og placer dem i et stort fad foret med bagepapir med lidt plads imellem.
- Lad dem efterhæve lunt under et klæde i 30 minutter.
- Bag sneglene i ovnen ved 180 grader varmluft i cirka 18 minutter. Lad dem køle helt af.
- Pisk ingredienserne til frostingen sammen og smør det på de afkølede kanelsnegle.