Jeg er tilbage! Tilbage i København. Tilbage i min lejlighed. Tilbage i mit køkken. For søren køkken, jeg har savnet dig! Og jeg har så mange ideer til opskrifter, jeg skal lave. Det er bare om at komme i gang. I søndags var det dog hedevarmt udenfor, og det eneste jeg havde lyst til var is(kaffe), smoothiebowls og friske salater. Så det var pænt meget, hvad menuen stod på. Og til aftensmad fik jeg denne lækre jordbærsalat (med grydebrød til) med alt det, jeg havde lyst til fra supermarkedet.
Jordbærsalat a la sommersalat
Denne jordbærsalat er egentlig super simpel. Den består af salat, nye danske jordbær, cremet avocado, fintsnittet fennikel, feta, ristede græskarkerner og en syrligsød olivenolie-honning-citrondressing. Den er perfekt til grill – kød, kylling, fisk eller bare med noget lækkert brød til. Den tager ingen tid at lave og kan sagtens varieres med andre bær, nødder og sådan. PS: jeg spiste rester med lidt grøn pesto på også. Det smager altså også godt på!
Er du vild med salater med jordbær, så kan jeg også anbefale dig en salat med jordbærdressing eller måske en quinoasalat med jordbær, feta og mandler.
Jordbærsalat med avocado, fennikel og feta
Ingredienser
- 100 g salat (blandet eller din favorit)
- 2 avocado
- 300 g jordbær (gerne nye danske )
- 1/2 fennikel
- 75 g feta
- 1 håndfuld græskarkerner
Dressing
- 2 spsk olivenolie
- 1/2 citron
- 1 spsk honning
- salt og peber
Køkkenudstyr
- Pande
Fremgangsmåde
- Skyl, jordbær og fennikel godt.
- Flæk avocadoer, skrab kødet ud og skær det i aflange strimler.
- Skær toppen af jordbær og skær dem i tynde skiver.
- Snit fennikel så tyndt som muligt.
- Rist græskarkerner på en pande, til de er let gyldne.
- Rør dressingen sammen og smag til med salt og peber.
- Bland salat, jordbær, fennikel, avocado og smuldret feta sammen. Gem evt lidt af hver ingrediens til at pynte med.
- Drys med græskarkerner og dryp dressingen udover.