Hjemmelavet tørret mango

tørret mango

Har du nogensinde smagt tørret mango? Jeg er ret vild med det og havde aldrig før tænkt på, at man da sagtens selv kan lave det – og oven i købet på en sundere og billigere måde, win win. Det er super nemt at lave. Det kræver kun en smule tålmodighed og en ovn, da de skal tørre i halvanden times tid derinde.

Opskrift på tørret mango

Tørret mango er søde, syrlige, lidt seje i konsistensen og fyldt med bid og masser af mangosmag. Det er en virkelig god sund snack som et alternativ til slik og søde sager. Det er perfekt til både børn og voksne, og så består det kun af én ingrediens. Så kan det ikke være nemmere. Tip: hvis du vil have det mere som chips, kan du bare skære mangoen i tyndere skiver og evt. give dem længere tid i ovnen. Gør dig den tjeneste at vælge en god mango og lav endelig dobbelt eller tre gange portionen, når du alligevel er i gang.

Er du vild med tørret mango, så bør du også prøve hjemmelavede bananchips og æblechips.

tørret mango

Tørret mango

Du kan sagtens lave hjemmelavet tørret mango. Det er ret nemt og en del sundere, end det du kan købe. Lav gerne dobbeltportion for endnu mere tørret mango – når nu du alligevel er i gang.
4.80 fra 5 stemmer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse1 time 30 minutter

Ingredienser

  • 2 mango (halvmodne)

Noter

Mine tørrede mangostykker er til den chewy siden, som jeg godt kan lide dem. Hvis du hellere vil have mangochips, så kan du skære mangoen i helt tynde skiver. Det kan være lidt svært men sørg for at bruge en skarp kniv og en ikke alt for blødt mango.

Fremgangsmåde

  • Skær skrællen af mangoerne, og skær den derefter i tynde strimler med en skarp kniv.
  • Fordel stykkerne på en bageplade med bagepapir.
  • Bag dem ved 100 grader i 1,5 time (plus minus) afhængig af tykkelsen.
  • Vend mangostrimlerne hver halve time, så de bliver sprøde på begge sider.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments