Hjemmelavede bananchips

21. marts 2014
Hjemmelavede bananchips

Har du nogensinde prøvet at lave dine egne bananchips? Det er simpelthen så nemt, sundt og virkelig lækkert. Jeg har set flere, der har lavet hjemmelavede bananchips, så jeg blev simpelthen nødt til at prøve det. Jeg kan faktisk ikke rigtig lide dem, man kan købe i supermarkedet, så jeg blev meget positivt overraskede over disse. De er sprøde, søde og er en perfekt sund snack.

Jeg har før lavet æblechips, som du kan finde opskriften på her, som også var rigtig lækre. Men jeg er dog blevet ret stor fan af disse hjemmelavede bananchips. Og sørg endelig for at lave en stor portion, imens du er i gang. Det tager nemlig lidt tid at tørre dem i ovnen. Kom dem oven på yoghurt, spis dem som snack på madpakken eller kom dem i hjemmelavet mysli. I fremtiden vil jeg helt klart eksperimentere med andre frugter/grønsager!

Find flere sundere snacks lige her.

Hjemmelavede bananchips
Hjemmelavede bananchips

Hjemmelavede bananchips

 • Modne bananer

Så nemt er det: Skær modne bananer i meget tynde skive med en skarp kniv, ca 1 mm tykke eller lidt mindre, hvis du kan. Læg de tynde skiver fordelt på en bageplade med bagepapir. Bag dem i cirka 1 time og 15 minutter ved 115 grader. De er færdige, når de er sprøde.

Løsn skiverne fra bagepapiret og lad dem køle af. Opbevar dem i en lufttæt beholder – de er dog bedst på dagen, men kan også sagtens spises dagen efter. Spis dem som snack, oven på yoghurt eller kom dem i en hjemmelavet granola.

 • Reply
  Anna Warrington
  21. marts 2014 at 11:52

  Det har jeg faktisk aldrig lavet selv! Og hvorfor egentlig ikke? Det ser jo super nemt og lækkert ud! Haps! Tak for god inspiration 😀

  Anna – wonderwomanwannabe.dk

 • Reply
  Anna
  29. marts 2014 at 6:39

  Hej Anna, ja hvorfor ikke? Jeg ville have ønsket, at jeg havde lavet det før – det er bare så godt! Tak for den søde besked 🙂

 • Reply
  Sussi Lem
  12. maj 2014 at 8:31

  Skal de have varmluft?

 • Reply
  Anna
  13. maj 2014 at 5:54

  Hej Sussi, ja jeg bruger varmluft. Men du kan også sagtens lave dem i normal ovn 🙂

Svar