Æblechips

12. september 2013
Æblechips
Æblechips med kanel

Jeg er vist gået lidt amok i æbleopskrifterne, men det skal man næsten også på denne tid af året.
De her lækre nogle lavede jeg igår, og det var virkelig godt! Jeg har før smagt de æblechips, man kan købe, og dem var jeg ikke så vilde med. Jeg troede derfor, at de her ville blive lidt bløde, men det her modbeviste fuldstændig mine fordomme! For de var sprøde, let syrlige og ret gode. Næsten ligesom chips!
Næste gang vil jeg prøve og lave det med gulerødder, kartofler, pære eller rødbeder…

Æblechips er perfekte som en sund snack, og de er aller bedst samme dag. De tager lidt lang tid at lave, men det er meget nemt, og det hele værd. Det lover jeg. Og hvis du har børn, er jeg helt sikkert på, at de også vil være vilde med dem.

Find flere sunde snacks lige her.

Æblechips (En stor skål æblechips – 2timer 45min)


Du skal bruge: 
2 store, lidt syrlige æbler
Stødt kanel


Så nemt er det: 
Skær æblerne meget tyndt ud, så kernehuset er i midten af skiverne. Jeg brugte et mandolinjern, og skar mig ret så grumt i fingeren, så pas på! Jeg brugte det blad/kniv, er gjorde at de blev 0,75 mm tykke. Hvis du ikke har et mandolinjern, kan du skære dem tyndt ud med en skarp kniv. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir, så de ikke ligger ovenpå hinanden.
Drys med kanel og bag dem i ovnen i 2,5 time ved 100 grader.

 • Reply
  Henriette
  12. september 2013 at 22:49

  Åååh de ser lækre ud! Det må jeg helt klart prøve at lave som snacks! 😀

 • Reply
  Anna
  18. september 2013 at 10:34

  Det bør du virkelig Henriette. Det tager lang tid, men det er sundt og lækkert 😀

Svar