Hjemmelavet pasta uden maskine

Hjemmelavet pasta uden maskine

Det er ikke længe siden, at jeg fik et ønske fra en af jer om en opskrift på hjemmelavet pasta uden maskine. Hvis du har en pastamaskine, så kan du også sagtens bruge denne opskrift, men jeg har taget udgangspunkt i at lave en til DIG, der ikke har en pastamaskine. Det har jeg nemlig heller ikke, og det har jeg fundet ud af, at det behøver man faktisk ikke.

Nem hjemmelavet pasta uden maskine

Jeg skal ikke romantisere det: det kræver nogle armkræfter at lave hjemmelavet pasta uden maskine. Men det er til gengæld ret nemt og kan sagtens laves fra start til slut på en god times tid. Og ja – det er hurtigere at købe det nede i supermarkedet, men det er til gengæld ikke lige så sjovt. Det kræver bare lidt armkræfter, en kagerulle og lidt tålmodighed. Så kan du sagtens rulle din pasta ud selv. Jeg serverede min hjemmelavede pasta med en god basilikumspesto – det går man aldrig galt i byen med. Jeg har skåret min pasta ud som fettuccine eller måske nærmere pappardelle, men du kan sagtens skære det ud som tagliatelle, spaghetti, ravioli eller hvad du nu lyster.

Hvad kan du bruge din hjemmelavede pasta til?

Jeg elsker pasta i alle varianter. I mange år var den klassiske lady og vagabonden aka. pasta med kødboller i tomatsauce min favorit. Er du mere til fisk, kan du prøve en pasta med kongerejer og tomat. Vil du have en vegetarisk pastaret, skal du prøve min citronpasta med hasselnødder og feta.

Hjemmelavet pasta uden maskine
Hjemmelavet pasta uden maskine

Hjemmelavet pasta uden maskine

Jeg elsker hjemmelavet pasta, og det er faktisk ret nemt at lave. Også uden maskine. Det kræver bare lidt armkræfter. Man beregner normalt cirka 100 g mel og 1 æg pr person, men hvis du eksempelvis er ret sulten og måske ikke serverer pastaen med andet til, er der måske kun til 2 sultne personer.
4.56 fra 9 stemmer
Antal: 3 personer
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse5 minutter
Hviletid30 minutter

Ingredienser

 • 300 g tipo 00 mel
 • 3 æg
 • 1 tsk salt

Noter

*Jeg synes, at det hjælper at bruge min kropsvægt en smule og rulle fra midten og ud mod kanten hele vejen rundt. Jeg sørger også for at flytte dejen lidt rundt og sørge for, at den ikke hænger fast på bordpladen.

Køkkenudstyr

 • Gryde
 • Kagerulle

Fremgangsmåde

 • Hæld melet ud på et rent bord og lav en stor fordybning i midten.
 • Slå æggene ud heri og drys med salt. Brug en gaffel til at piske æggene sammen og melet i lidt ad gangen.
 • Ælt derefter dejen godt med dine hænder, til den bliver smidig og elastisk – her skal du have lidt tålmodighed, for det tager i hvert fald 10-15 minutter.
 • Er din dej lidt for tør, kan du tilsætte et par spsk vand. Lad din pastadej hvile i 30-60 minutter i en skål med et klæde over.
 • Drys mel på dit bord, del pastadejen i to stykker og rul så ét stykke ud ad gangen med en kagerulle – så tyndt som muligt*.
 • Når din pasta er så tynd, som du vil have den (husk at de suger lidt væske og dermed bliver lidt tykkere ved kogning), så drysser du igen med lidt mel og skærer din pasta ud i ønsket størrelse med en skarp kniv.
 • Læg din pasta på et meldrysset bord, imens du ruller den anden halvdel af dejen ud.
 • Kog din pasta i godt saltet vand, til den er al dente (med lidt bid). Mine her tog 4 minutters tid, men det afhænger meget af størrelsen på din pasta. Smag dig frem.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments