Det her er en af mine ultimative livretter! Lady og Vagabonden aka. spaghetti med kødboller i tomatsauce. Kombinationen af lækker, frisk fettuccine pasta med en god, chunky tomatsovs og små, runde oksekødboller – her i en version med hvidløg og masser af frisk persille… Åhh guf!
Jeg har efterhånden lavet Lady og Vagabonden rigtig mange gange, og denne portion er faktisk lavet på Mallorca og nydt på terrassen med udsigt over Middelhavet. Med de bedste og mest friske råvarer direkte fra sydens sol. Så kan det næsten ikke blive meget bedre. Det er virkelig altid en vinder herhjemme.
Find endnu flere lækre pastaretter lige her.
Lady og Vagabonden (til 3 personer)
- Kødboller: 500 g hakket oksekød
- 1 håndfuld frisk persille, hakket
- 1-2 fed hvidløg
- Tomatsauce: 1 løg
- 1 dåse hakkede tomater
- 4 modne blommetomater
- 1 tsk oregano
- 1/2 tsk chiliflager
- 1/2 tsk sukker, salt og peber
- 300 g frisk pasta (gerne fettuccine eller tagliatelle)
- olivenolie
Så nemt er det: Start med at lave kødbollerne. Ælt hakket oksekød sammen med lidt salt, peber og finthakket, frisk persille med hænderne i en skål. Pres hvidløg med en hvidløgspresser og ælt også det i. Lad farsen stå lidt og trække smag.
Lav så tomatsovsen: skræl løget, hak det fint og steg det i en gryde i en spsk olivenolie i et par minutter. Tilsæt dåsetomater og blommetomater (skåret i tern). Lad tomatsovsen koge op og tilsæt 1/2 tsk sukker, oregano, chiliflager og smag til med salt og peber. Lad sovsen simre under låg.
Form små kødboller med en ske og din hånd – dyp evt skeen i et glas med lunkent vand mellem hver bolle – og steg kødbollerne i 1 spsk olivenolie på en pande ved middelhøj varme til kødbollerne er gennemstegte, gyldne og sprøde. Kog imens den friske pasta efter anvisningen på pakken, cirka 4 minutter. Anret evt det hele på et stort fad og pynt med frisk persille eller mynte.
4 Kommentarer
Lichelle
16. marts 2015 at 20:45Hvor ser det bare lækkert ud! Glæder mig til at prøve opskriften 🙂
Ps. En rigtig fin blog du har dig – er allerede vild med dine opskrifter og madbilleder.
Anna
17. marts 2015 at 10:02Det er jeg virkelig glad for at høre Lichelle – det er også en af mine livretter 😀
Tusinde tak!
Christina
30. oktober 2017 at 14:03Har lige fundet din blog ved et tilfælde og jeg må sige at jeg er vild med den. Er allerede i gang med at lave madplan med dine opskrifter:-)
Anna Bartels
30. oktober 2017 at 14:13Hvor er det bare dejligt at høre Christina! Jeg håber, at du finder noget godt.
Tak for din kommentar ♡