Lady og Vagabonden

Lady og VagabondenDet her er en af mine ultimative livretter! Lady og Vagabonden aka. spaghetti med kødboller i tomatsauce. Kombinationen af lækker, frisk fettuccine pasta med en god, chunky tomatsovs og små, runde oksekødboller – her i en version med hvidløg og masser af frisk persille… Åhh guf!

Jeg har efterhånden lavet Lady og Vagabonden rigtig mange gange, og denne portion er faktisk lavet på Mallorca og nydt på terrassen med udsigt over Middelhavet. Med de bedste og mest friske råvarer direkte fra sydens sol. Så kan det næsten ikke blive meget bedre. Det er virkelig altid en vinder herhjemme.

Find endnu flere lækre pastaretter lige her.

Lady og Vagabonden

Lady og Vagabonden (til 3 personer)

 • Kødboller: 500 g hakket oksekød
 • 1 håndfuld frisk persille, hakket
 • 1-2 fed hvidløg
 • Tomatsauce: 1 løg
 • 1 dåse hakkede tomater
 • 4 modne blommetomater
 • 1 tsk oregano
 • 1/2 tsk chiliflager 
 • 1/2 tsk sukker, salt og peber
 • 300 g frisk pasta (gerne fettuccine eller tagliatelle)
 • olivenolie

Så nemt er det: Start med at lave kødbollerne. Ælt hakket oksekød sammen med lidt salt, peber og finthakket, frisk persille med hænderne i en skål. Pres hvidløg med en hvidløgspresser og ælt også det i. Lad farsen stå lidt og trække smag.

Lav så tomatsovsen: skræl løget, hak det fint og steg det i en gryde i en spsk olivenolie i et par minutter. Tilsæt dåsetomater og blommetomater (skåret i tern). Lad tomatsovsen koge op og tilsæt 1/2 tsk sukker, oregano, chiliflager og smag til med salt og peber. Lad sovsen simre under låg.

Form små kødboller med en ske og din hånd – dyp evt skeen i et glas med lunkent vand mellem hver bolle – og steg kødbollerne i 1 spsk olivenolie på en pande ved middelhøj varme til kødbollerne er gennemstegte, gyldne og sprøde. Kog imens den friske pasta efter anvisningen på pakken, cirka 4 minutter. Anret evt det hele på et stort fad og pynt med frisk persille eller mynte.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments